Gwyneth Paltrow was 'te lelijk' voor deze film: grote studiobaas weigerde haar te casten

Gwyneth Paltrow was 'te lelijk' voor deze film: grote studiobaas weigerde haar te casten

De actrice ging er echter goed mee om en lachte wel als laatst.

Gwyneth Paltrow is niet alleen een van de bekendste actrices in Hollywood, de met een Oscar bekroonde ster wordt ook vaak toegerekend tot de knapste vrouwen in de filmwereld. Op 20-jarige leeftijd kreeg zij echter iets heel anders te horen.

Het komt wel vaker voor, dat acteurs voor een bepaalde rol worden afgewezen omdat ze voor een of andere reden gewoon niet geschikt zijn. Het is echter wel behoorlijk pijnlijk om te horen dat je 'te lelijk' bent. Dit overkwam Paltrow op jonge leeftijd.

Golden Gate
Op 20-jarige leeftijd had Paltrow haar pijlen gezet op de film Golden Gate van John Madden. Hoewel de auditie met de regisseur prima verliep, werd de actrice niet gecast. De reden hiervoor? Een van de grote studiobazen vond Paltrow 'niet knap' genoeg en zorgde ervoor dat zij afgewezen werd.

Paltrow liet zich er zelf al eerder over uit: "Het klikte goed tussen John en ik. Het ging goed, maar toen kreeg ik te horen dat ik dus 'te lelijk' was voor de rol. Het doet natuurlijk pijn, maar ik hecht er verder geen waarde aan".

Succes
De actrice vervolgt: "Het beste wat je dan kunt doen is dit negeren. Ik weiger hiermee akkoord te gaan. Als je dat wel doet word je gek, al helemaal in de filmwereld. Ik liet het dus zo goed mogelijk van mij afglijden".



Uiteindelijk pakte het goed uit voor Paltrow: Golden Gate werd verre van een succes. Madden castte de actrice daarna wel in Shakespeare in Love. Dit werd wel een grote hit en Paltrow werd voor haar glansrol zelfs bekroond met Oscar goud.

Ook interessant
Andrew Garfield was 'te lelijk' voor deze blockbuster-franchise: "Ik was er kapot van"
Andrew Garfield is tegenwoordig een behoorlijk grote naam in Hollywood. De geliefde acteur heeft nu dan ook de films voor het oprapen, maar dit was niet altijd het geval. De acteur werd...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair