Warner Bros. lijdt een waanzinnig verlies op megaflop 'Joker: Folie à Deux'

Warner Bros. lijdt een waanzinnig verlies op megaflop 'Joker: Folie à Deux'

Het origineel was een grote hit, maar het vervolg is op alle vlakken een mislukking.

Het slechte nieuws blijft zich opstapelen voor Joker: Folie à Deux. In 2019 was het eerste deel een gigantische hit en bracht maar liefst meer dan 1 miljard dollar op. Het vervolg gaat studio Warner Bros. echter juist heel veel geld kosten.

Regisseur Todd Phillips beschikte voor Joker over een tamelijk 'klein' bedrag, namelijk 55 miljoen dollar. Gezien het succes, besloot Warner Bros. Phillips en co. voor Folie à Deux heel wat meer te geven. Het vervolg schijnt namelijk in totaal 300 miljoen dollar gekost te hebben.

Resultaat
Als gevolg hiervan moest de sequel al 450 miljoen dollar wereldwijd ophalen om geen verlies te lijden. Insiders bij Warner Bros. hebben laten weten dat het hier eerder gaat om 375 miljoen dollar, maar in beide gevallen gaat dit lang niet gehaald worden.

Wereldwijd staat de teller namelijk pas op 165 miljoen dollar. De verwachting is dat dit nog zal oplopen tot 210 à 215 miljoen dollar maar het dan ook wel gedaan zal zijn. Het is dus wel duidelijk dat er een enorm verlies geleden zal worden.

Cijfers
Diverse websites wagen een gokje. In het beste geval verliest Warner Bros. 125 miljoen dollar, maar sommige mensen zeggen dat het zelfs meer dan 200 miljoen dollar zal zijn.



Volgens Taxi Driver-schrijver Paul Schrader is dit logisch: hij maakte gisteren nog de Joker-sequel met de grond gelijk. De studio heeft nu dan ook besloten Folie à Deux snel beschikbaar te maken voor VOD, in de hoop het verlies enigszins te beperken.

NieuwsFilm

meest populair