'Taxi Driver'-schrijver maakt 'Joker: Folie à Deux' met de grond gelijk: "Niet te doen"

'Taxi Driver'-schrijver maakt 'Joker: Folie à Deux' met de grond gelijk: "Niet te doen"

Paul Schrader is ook duidelijk geen fan van Joaquin Phoenix en Lady Gaga.

Als je een beetje het filmnieuws volgt weet je vast en zeker inmiddels wel dat Joker: Folie à Deux gigantisch tegenvalt. De blockbuster stelt op zowat elk front teleur en kan niet tippen aan het origineel. Paul Schrader vindt er ook duidelijk niks aan en stopt zijn mening niet onder stoelen of banken.

Schrader, o.a. bekend van het schrijfwerk van de Martin Scorsese meesterwerken Taxi Driver en Raging Bull, heeft Folie à Deux een kans gegeven, maar ver kwam hij niet. De schrijver heeft de film namelijk niet eens af kunnen kijken.

Reactie
Zo begint hij: "Ik heb 'Joker: Folie à Deux' proberen te kijken. Na 10 tot 15 minuten ben ik opgestaan, heb ik even wat knabbels gekocht en heb ik het opnieuw 10 minuten geprobeerd. Toen had ik er genoeg van".

"Het is echt een hele slechte musical. Joaquin Phoenix en Lady Gaga: ik ben van geen van beiden onder de indruk. Ik vind ze geen goede acteurs. Ik vond ze niet goed als hun personages. Ik vond er zelf gewoon niks aan. Zij zijn het type mensen dat als ze bij je langskomen je dan snel via de achterdeur ontsnapt".

Superheldenwereld
Wat wel niet helpt, is dat Schrader geen echte fan is van het superheldengenre. Toen hem werd gevraagd of hij er ooit eens zou maken was zijn antwoord als volgt: "Nee. Ik ben ooit 'dichtbij' geweest, maar ik kwam er toen al snel achter dat het niks voor mij was".


"Het ging om een 'The Exorcist' prequel met Stellan Skarsgard, maar het werd zo'n big budget commerciële film. Dat beviel mij niet. Ik had problemen met de producenten, het verhaal, echt alles. Het was niks voor mij."

NieuwsFilm

meest populair