Krankzinnige trailer 'The Monkey' naar een verhaal van Stephen King

Krankzinnige trailer 'The Monkey' naar een verhaal van Stephen King

"Wie het controleert, controleert leven en dood," aldus de voice-over in de trailer.

De Redband trailer voor The Monkey, een bovennatuurlijke horrorfilm gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Stephen King en geregisseerd door Longlegs-regisseur Osgood Perkins, is zojuist van de zolder gehaald, afgestoft en online geplaatst.

In de knotsgekke trailer van Neon's nieuwste horrorfilm, komen we erachter waar het titulaire "speelgoed" allemaal tot in staat is en dat het "een beest, niet afkomstig van deze aarde," is.

In de aap gelogeerd zijn
Volgens de officiële synopsis volgt de horrorfilm de tweelingbroers Hal en Bill, die een oud speelgoed aapje van hun vader op zolder vinden en hierna gruwelijke sterfgevallen om zich heen ervaren.

De broers gooien de aap weg, gaan door met hun leven en groeien uit elkaar, totdat de mysterieuze sterfgevallen opnieuw beginnen en ze als volwassenen herenigen om de aap voor eens en altijd te stoppen.

Apengedrag
De trailer die doet denken aan een arthouse versie van Final Destination zit vol met chaos, (vuur)gevatte en bloederige momenten en lijkt precies aan te sluiten bij de filmbeschrijving van Perkins tijdens een recent interview met The Hollywood Reporter.



De filmmaker noemde de filmversie van The Monkey "opzettelijk komisch" en vertelde dat het "meer voelt als een oude John Landis-film of een Joe Dante-film of een Robert Zemeckis-film."

Een absurdistische komedie
"Ik zag een kans om een ironische, absurdistische komedie over de dood te maken," legde Perkins uit. "Het gaat over dat we allemaal sterven. En hoe grappig, raar, onmogelijk en surrealistisch is die shit?"




The Monkey, geproduceerd door Neon samen met James Wan, Dave Caplan, Michael Clear, Chris Ferguson en Brian Kavanaugh-Jones, met in de hoofdrollen Theo James, Elijah Wood, Tatiana Maslany, Christian Convery, Colin O'Brien, Rohan Campbell en Sarah Levy, is vanaf 20 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair