Heath Ledger zette in 2007 de Oscars aan de kant na bijzonder ongewenst voorstel

Heath Ledger zette in 2007 de Oscars aan de kant na bijzonder ongewenst voorstel

Heath Ledger weigerde Oscar-grap over Brokeback Mountain, uit respect voor zijn rol en boodschap.

Heath Ledger en Jake Gyllenhaal speelden in Brokeback Mountain. Die film uit 2005 ontving goede recensies, maar werd ook door veel mensen verguisd.

Toen Heath en Jake samen in 2007 een Oscar mochten uitreiken, bedankte Heath dan ook voor de eer. Van de twee acteurs werd namelijk verwacht dat zij een grapje zouden maken naar aanleiding van hun liefdesrelatie in die film. Heath wilde zijn film niet belachelijk maken en vond het een bijzonder ongewenst voorstel.

Eervol besluit
Hier in een interview van Another Man lichtte Jake Gyllenhaal het besluit van zijn overleden collega toe. Jake zei: "Ik was van 'Ach, het is gewoon een grapje', maar Heath zei: 'Het is voor mij geen grap. Ik wil daar geen grapjes over maken'."

In die tijd heerste homofobie nog meer dan nu. Jake vervolgde: "Dat is wat ik geweldig vond aan Heath. Hij maakte nooit grapjes over zijn personages. Ook niet als iemand over het verhaal grapte. Hij zei: Het gaat om liefde, man. Dat is het. Nee."

Een mysterie
Jake zei: "Voor sommige dingen als kwaliteit en intentie word je gekozen. Ang Lee wist dat, maar die keus is nog steeds een mysterie voor mij. En wat Heath en ik deelden, was destijds een mysterie voor ons."



De film ontving 8 Oscar-nominaties, waardoor die voor beste acteurs. Jake vertelt meer over de controverse van toen in de YouTube-video van The Howard Stern Show.

NieuwsFilm

meest populair