Arnold Schwarzenegger moet Warner Bros. ieder jaar 1 dollar betalen vanwege 'Batman'

Arnold Schwarzenegger moet Warner Bros. ieder jaar 1 dollar betalen vanwege 'Batman'

Arnold Schwarzenegger betaalt jaarlijks een dollar aan Warner Bros. om Mr. Freeze-kostuum te lenen.

Arnold Schwarzenegger maakt af en toe grapjes over filmstudio's en de rare contracten die zij opstellen. Voor Batman & Robin betaalt hij jaarlijks zelfs een klein bedrag aan Warner Bros.

Hier in gesprek met The Hollywood Reporter legde filmproducer Peter MacGregor-Scott uit hoe dat in zijn werk ging. Hij zei: "De opslag na een film als Batman Forever is een groot dingetje. Veel van de filmsets worden opgevouwen en bewaard, zodat ze later weer gebruikt kunnen worden."

Houden gaat niet zomaar
Hij vervolgde met: "Al die ongebruikte Batman-kostuums, de rest van de kleding die bewaard moet worden. Acteurs willen graag weglopen met hun kostuums, maar dat willen we graag tot een minimum beperken. Arnold wilde graag een kostuum van Mr. Freeze houden. Daar ging de top van de studio over."

Peter vertelde: "Arnold moest een contract tekenen. Hij mag het kostuum lenen zolang hij 1 Amerikaanse dollar per jaar betaalt. De lampen in dat kostuum gaan 9.000 uur mee. Hij heeft ze niet de hele dag aan, maar doet ze wel regelmatig aan."

Leasecontract voor kostuum
Arnold heeft dus een leasecontract met de studio, dat een kostuum in opslag scheelt en de ster blij maakt. Bij Flashback FM zijn stukjes van zijn personage te zien.



NieuwsFilm

meest populair