De allerlaatste film van Clint Eastwood (94) zie je vanaf deze dag in de bioscoop

De allerlaatste film van Clint Eastwood (94) zie je vanaf deze dag in de bioscoop

De Amerikaanse filmlegende staat bekend voor zijn iconische spaghetti Westerns.

Juror No. 2 geregisseerd door de Amerikaanse filmlegende Clint Eastwood valt op 31 oktober te bewonderen in de Nederlandse filmzalen. De film zou het laatste project zijn voor Eastwood, die al sinds de jaren 60 actief is in de filmwereld.

De 94-jarige Clint Eastwood heeft heel wat pareltjes onder zijn naam staan, zowel als acteur als regisseur.

Iconische rollen
Als acteur is hij vooral bekend voor zijn rollen in Sergio Leone's iconische Dollars-trilogie en voor de Dirty Harry-filmreeks waarin hij de stoere agent Harry Callahan speelt.

Als regisseur heeft hij kritisch geprezen films gemaakt zoals de western Unforgiven, het boksdrama Million Dollar Baby, Gran Torino en de commercieel succesvolle American Sniper met Bradley Cooper.

Oscar goud
Voor zowel Unforgiven als Million Dollar Baby won Eastwood de Oscar voor Beste Film en Beste Regisseur.


Juror No. 2 vertelt het verhaal van Justin Kemp, een jurylid die worstelt met een moreel dilemma en twijfelt over de schuld of onschuld van de beschuldigde. In de film probeert hij de andere juryleden te overtuigen.

Nicholas Hoult
Het personage Justin Kemp wordt gespeeld door Nicholas Hoult, een Engelse acteur die vooral bekend is voor rollen als Beast in the X-Men-films en Nux in Mad Max: Fury Road.

Ook J.K. Simmons speelt mee in de film, die vooral bekend is als de hoofdredacteur J. Jonah Jameson in Sam Raimi's Spider-Man-films. Simmons verzilverde Oscar-goud voor Beste Acteur in Whiplash van Damien Chazelle.

NieuwsFilm

meest populair