Deze recente actiefilm scoort zowel 40 als 90 procent op Rotten Tomatoes: bizar verschil

Deze recente actiefilm scoort zowel 40 als 90 procent op Rotten Tomatoes: bizar verschil

De kloof tussen de score van critici en het grote publiek is groter dan normaal.

De actiefilm Uncharted, gebaseerd op de populaire videogameserie, zorgt voor flink wat verdeeldheid op Rotten Tomatoes. Waar de critici de film slechts 40 procent gaven, zijn de fans juist razend enthousiast met een score van maar liefst 90 procent. Dit opmerkelijke verschil roept veel vragen op over wat deze film zo polariserend maakt.

Uncharted, geregisseerd door Ruben Fleischer, combineert adembenemende actie met een avontuurlijk plot. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Holland, die bekend is van zijn rol als Spider-Man, en Mark Wahlberg.

Gemengde critici
Tom Holland laat in Uncharted zien dat hij meer is dan alleen Spider-Man. Zijn prestaties in Uncharted versterken zijn positie als veelzijdige actieheld, wat de film populair maakt onder jongere fans en zijn eigen status in Hollywood verder bevestigt. Ondanks de sterke cast en de hoge verwachtingen van fans, zijn de recensies van critici gemengd.

Filmkenners klagen over de voorspelbaarheid van het verhaal en de oppervlakkigheid van de personages. Hoewel de film visueel indrukwekkend is, met spectaculaire stunts en prachtige locaties, vinden veel critici dat de verhaallijn te veel lijkt op een standaard Hollywoodformule zonder echte verrassingen.

Tevreden fans
Fans daarentegen lijken juist te genieten van de film als een luchtig, actievol avontuur. Ze prijzen de chemie tussen Tom Holland en Mark Wahlberg en zijn enthousiast over de spannende achtervolgingen en explosieve scènes. Voor veel kijkers biedt Uncharted precies wat ze willen: een energieke blockbuster die je op het puntje van je stoel houdt.


Met een productiebudget van ongeveer $120 miljoen heeft de film commercieel goed gepresteerd, met een wereldwijde opbrengst van meer dan $400 miljoen. Dit succes laat zien dat Uncharted het ondanks de kritische recensies uitstekend doet bij het publiek, wat vaak het geval is bij populaire gameverfilmingen.

Smaken verschillen
Dit grote verschil tussen de kritische ontvangst en het enthousiasme van het publiek illustreert hoe smaken kunnen verschillen. Terwijl critici op zoek zijn naar narratieve diepgang, willen fans vaak gewoon vermaak en actie. Uncharted slaagt er dus in zijn doelgroep te bekoren, zelfs als critici niet onder de indruk zijn.

Lees ook
IMDb-ranking explodeert: deze 100% Rotten Tomatoes film stijgt meer dan 12400 plekken
Netflix levert zo te zien weer eens een geweldige documentaire af.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair