Is deze prachtige actrice de ideale vervanger van Gal Gadot als Wonder Woman?

Is deze prachtige actrice de ideale vervanger van Gal Gadot als Wonder Woman?

Deze Cubaanse actrice ken je waarschijnlijk uit films zoals Knives Out en Blonde.

Het DC-Comics personage Wonder Woman is een van de meest populaire en herkenbare superhelden aller tijden. Zo kreeg het strippersonage twee succesvolle verfilmingen geregisseerd door de Amerikaanse regisseur Patty Jenkins met Gal Gadot die de superheldin vertolkt.

De eerste Wonder Woman film kwam uit in 2017 en was een succes aan de bioscoopkassa met een wereldwijde opbrengst van 824 miljoen dollar. Ook kritisch wist de film te scoren met een indrukwekkende 93% op Rotten Tomatoes.

Cubaanse actrice
Gadot staat ook bekend om haar rol in de Fast and Furious-franchise waarin ze het personage Gisele Yashar speelt. Hierdoor is ze een van de bestbetaalde actrices wereldwijd.

Maar er is ook een andere actrice die geweldig zou passen in de rol van Wonder Woman, namelijk de Cubaanse Ana de Armas.

Nominaties
Armas staat bekend om haar rollen in commercieel succesvolle films zoals de whodunit Knives Out van Rian Johnson. Voor deze rol kreeg ze een Golden Globe-nominatie voor Beste Actrice. Ze kreeg ook lof van de critici in de polariserende biografische film Blonde waarin ze de iconische Marilyn Monroe speelt. Voor deze vertolking kreeg Armas een Oscarnominatie voor Beste Actrice.

Dat Armas een getalenteerde actrice is, trekt dus niemand in twijfel. Maar als bonus zou ook Armas' Latina-achtergrond interessant zijn voor de diversiteit en representatie in het superhelden-genre dat voornamelijk gedomineerd wordt door witte acteurs.

Sandra Bullock
Andere actrices die werden overwogen voor Wonder Woman zijn Sandra Bullock, Angelina Jolie, Eva Green en Catherine Zeta-Jones.

Wonder Woman is een superheldin gecreëerd door schrijver William Marston en artiest Harry G. Peter.

NieuwsFilm

meest populair