Charlotte Gainsbourg over haar beroemde naaktscène: "Het was een vernedering"

Charlotte Gainsbourg over haar beroemde naaktscène: "Het was een vernedering"

De actrice heeft niet alleen maar goede herinneringen overgehouden aan het 'Nymphomaniac'-tweeluik.

Lars Von Trier. Je moet ervan houden. De Deense regisseur, die zich vorig jaar heel wat minder geliefd maakte met een choquerende opmerking, maakt altijd provocerende films. Daar weet Charlotte Gainsbourg alles vanaf.

Bloederige moorden, depressieve karakters of ruige seksscènes: het zijn de handelsmerken van Von Trier. Het Nymphomaniac tweeluik valt in die laatste categorie, aangezien deze films vol zitten met erotische en pikante scènes. De hoofdrolspeelster had hier soms toch wel wat moeite mee.

Verhaal
Centraal in het verhaal staat Joe (Gainsbourg), een zelfverklaarde nymfomane. Op een dag wordt zij in elkaar geslagen in een steegje. Zij wordt hier gevonden door de oude en charmante vrijgezel Seligman (Stellen Skarsgard).

Hij neemt haar mee naar zijn huis en begint haar te verzorgen. Hier vertelt Joe hem het verhaal over haar erotische leven, van haar geboorte tot haar vijftigste levensjaar. Terwijl Seligman het allemaal krijgt te horen, volgt de kijker het levenspad van Joe, dat dus gevuld is met seks.

Lastig
Hoewel Gainsbourg in haar carrière al veel soortgelijke scènes heeft opgenomen, lag de lat voor deze film heel wat hoger. Het was dan ook niet makkelijk voor de actrice, die zich hier al eerder over uitliet.


"Voor een poster moesten we volledig uit de kleren gaan en doen alsof we een orgasme hadden. Ik vond dat allesbehalve prettig. De fotograaf was een aardige man hoor, maar het was alsnog geen fijne ervaring".

Meer
Daar bleef het niet bij. Bepaalde 'hardcore scènes' gingen Gainsbourg ook te ver: "Ik schaam me eigenlijk wel voor enkele scènes. Ik voelde me tijdens sommige opnames dan ook wel vernederd".




Ook interessant
Anne Hathaway over haar beroemde naaktscène: "Ik was misschien iets té enthousiast"
Anne Hathaway is al decennia lang een van de grootste namen in Hollywood. De actrice wist hoge ogen te gooien in diverse films. Zo won ze zelfs een Oscar voor haar glansrol in...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair