Jeff Goldblum over teleurstellende ontvangst 'Jurassic World: Dominion'

Jeff Goldblum over teleurstellende ontvangst 'Jurassic World: Dominion'

Ondanks dat de film slecht werd ontvangen, bracht hij toch meer dan 1 miljard dollar op wereldwijd.

De Jurassic Park-franchise is er een die pieken en dalen heeft gekend. Het laatste deel, Jurassic World: Dominion, geldt in elk geval als een van de teleurstellingen volgens critici en publiek.

Steven Spielbergs geliefde eerste film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Crichton, wordt door zowat iedereen als filmklassieker gezien. Maar dat geldt eigenlijk voor geen enkel van de vervolgen.

Blockbuster met een nasmaak
In 2015 werd de franchise nieuw leven ingeblazen met Jurassic World. Die film kreeg de beste recensies sinds het eerste deel, maar bracht ook nog eens wereldwijd 1,6 miljard dollar in het laatje.

Dominion verscheen in 2022 en bracht weliswaar ook een afgeronde 1 miljard dollar op, maar de recensies waren erg slecht, met een score van 29% op Rotten Tomatoes.

Goldblum deed zijn best
Jeff Goldblum, die werd herenigd met Sam Neill en Laura Dern in de film, reageerde tijdens een interview met Total Film op zijn ervaring op de set van de film en de negatieve respons na de release:



"Ik heb een geweldige tijd gehad. Het was tof om aan te werken en ik heb er alles aan gedaan om er wat van te maken. En er zijn volgens mij heel wat kaartjes verkocht, Maar... iedereen heeft er een mening over. Het is moeilijk om een goede film te maken. Ik heb er alles aan gedaan om mijn aandeel in elk geval zo goed mogelijk weg te zetten."

Succes aan de opvolging
Over de volgende film, Jurassic World Rebirth, waarvan de opnames onlangs werden afgerond, heeft Goldblum ook niks dan goede woorden:



"Ik denk dat Ian Malcolm er klaar mee is en gaat uitrusten. Misschien. Mijn vriendin Scarlett Johansson en mijn nieuwe vriend Jonathan Bailey (met wie Goldblum werkte aan

Jurassic World Rebirth draait vanaf 2 juli 2025 in de bioscopen.


NieuwsFilm

meest populair