Gevangenisthriller 'Sons' en roadtripfilm 'Crossing Istanbul' nu te zien

Gevangenisthriller 'Sons' en roadtripfilm 'Crossing Istanbul' nu te zien

Deense en Turkse festivalhits nu te zien in de Nederland filmhuizen.

We kunnen deze week weer op wereldreis naar nieuwe bestemmingen vanuit de bioscoopstoel.

Het betreft een retespannende thriller uit Denemarken van Gustav Möller en een prachtig drama van Levan Akin dat zich afspeelt in de wereldberoemde Turkse metropool.

Sons
Eva (Sidse Babett Knudsen) werkt als gevangenisbewaarder; ze is idealistisch en doet haar werk met plezier.. Tot ze Mikkel (Sebastian Bull) ziet arriveren tussen een nieuwe groep gevangenen. Ze vraagt om overgeplaatst te worden naar zijn zwaar bewaakte afdeling.


Achter Eva's verzoek schuilt een groot geheim. Haar normen vervagen tijdens haar zoektocht naar gerechtigheid. Eva neemt steeds grotere risico's, maar hoe ver kan ze gaan?

Crossing Istanbul
Lia, een gepensioneerde lerares uit Georgië, is vastberaden om haar lang verloren transgender nichtje Tekla terug te vinden. Wanneer ze van haar twintigjarige buurjongen verneemt dat Tekla naar Turkije is vertrokken, reist ze naar Istanbul en neemt ze de brutale Achi met zich mee. In de levendige stad maken ze nieuwe contacten en zien ze een wereld vol mogelijkheden, maar hoe vind je iemand die misschien niet gevonden wil worden?


Wanneer ze Evrim ontmoeten, een advocaat voor transrechten, lijkt dat hun zoektocht te helpen. Terwijl Lia en Achi zich een weg banen door de steegjes van Istanbul, begint Tekla dichterbij te voelen dan ooit.

Sons is sinds 10 oktober te zien in de bioscoop. Crossing Istanbul is vanaf 17 oktober eveneens te zien.

NieuwsFilm

meest populair