Deze briljante details in 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2' zijn je nog nooit opgevallen

Deze briljante details in 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2' zijn je nog nooit opgevallen

Deze Harry Potter-film heeft leuke Easter eggs die je kan spotten als je goed op let.

De Harry Potter-filmreeks behoort tot een van de meest populaire aller tijden met miljoenen fans. De films zijn gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling die er meer dan 600 miljoen dollar heeft verkocht wereldwijd, beschikbaar in 85 verschillende talen.

De verfilmingen wisten ook aan de bioscoopkassa te scoren met een wereldwijde opbrengst van 7,780 miljard dollar. Het commercieel meest succesvolle deel is de laatste film genaamd Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2. De film bracht 1,342 miljard dollar op aan de bioscoopkassa en werd daarmee de meest opbrengende film uit 2011.

Kritisch succesvol
De film kreeg ook lof bij de critici en scoorde 96% op Rotten Tomatoes. Het consensus luidt dat de film een bevredigende afsluiter is met krachtige beelden en meeslepende acteerprestaties.

De film werd geregisseerd door David Yates, die de laatste vier films uit de reeks mocht regisseren. De cast bestaat uit Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione), Rupert Grint (Ron) en Alan Rickman (Snape).

Easter eggs
Er zitten ook veel leuke details en Easter eggs in de film die veel kijkers en fans over het hoofd hebben gezien. Zo zie je bijvoorbeeld in de laatste scène de vrouw van Draco Malfoy op het perron van 9 en 3/4de. Tom Felton die Draco speelt en de vrouw zijn in het echte leven ook partners.


In deze scène zie je ook de chocolade-kikker die Harry kocht uit de eerste Harry Potter-film The Philosopher's Stone. Wanneer de kinderen van Harry op de trein stappen, zie je de kikker rondspringen in de wagon.

Ralph Fiennes
Een ander leuk detail is de ongemakkelijke omhelzing tussen Voldemort en Draco Malfoy op het binnenplein van Hogwarts. Deze stond namelijk niet in het scenario en werd geïmproviseerd door Ralph Fiennes. De filmmakers vonden het goed passen en besloten het tijdens de montage in de film te houden.

Wat ook bij veel kijkers onder de radar valt is een detail tijdens het duel tussen Snape en McConagall. Snape ontsnapt via het raam maar ontwapent tegelijkertijd de Carrows naast hem om haar te beschermen. Dit subtiele detail verhult de goede aard van Snape die doorheen de films wordt afgebeeld als een slechterik.

NieuwsFilm

meest populair