'Conclave'-trailer: De spannende machtsstrijd in de gangen van het Vaticaan

'Conclave'-trailer: De spannende machtsstrijd in de gangen van het Vaticaan

Tijdens het selecteren van een nieuwe paus, bevindt kardinaal Lawrence zich midden in een samenzwering die de fundamenten van de katholieke kerk zou kunnen doen wankelen.

Acteurs Ralph Fiennes, Stanley Tucci en John Lithgow belichamen wederom strijdende kardinalen en actrice Isabella Rossellini is ook weer te zien als een uitgesproken non in de tweede trailer voor Conclave.

De trailer valt met de deur van het Vaticaan in huis, want "de paus is dood en de troon is onbezet" en dat betekent maar één ding "het conclaaf begint nu".

Een helse strijd
En volgens de trailer is het een helse strijd om de felbegeerde titel van boegbeeld van de katholieke kerk te bemachtigen en is het nog vreselijker om te zorgen dat het ceremoniële proces goed verloopt.

Dit wordt al snel duidelijk in de trailer, waarin kardinaal Lawrence (Fiennes) worstelt met de bovengenoemde taak, want al snel ontwikkelen ambities zich tot schandalen en ontdekt de kardinaal dat de overleden paus ver van heilig was.

Het witte doek
De thriller van regisseur Edward Berger is gebaseerd op de gelijknamige roman en door schrijver Peter Straughan bewerkt voor de release van 7 november op het Nederlandse witte doek.



NieuwsFilm

meest populair