IMDb-ranking explodeert: deze nieuwe Netflix-film stijgt meer dan 840 plekken

IMDb-ranking explodeert: deze nieuwe Netflix-film stijgt meer dan 840 plekken

Misschien niet zo'n grote hit als het origineel, maar wel wederom een kijkcijferkanon.

Het is altijd interessant om te kijken welke films goed scoren op IMDb. Normaal gesproken stijgt (of zakt) een film wel eens tientallen plekken, maar honderden plekken is tamelijk zeldzaam. Toch overkomt dit nu de nieuwe Netflix-hit.

Het gaat hier om The Platform 2 (al is de originele titel El Hoyo 2). Het gaat hier om het vervolg op de populaire El Hoyo, waarin een bizarre wereld wordt getoond in een futuristische gevangenis. Dit werd in 2019 een grote hit voor de streaminggigant.

Meer
Niet zo heel gek dus, dat Netflix wel interesse had in meer. Regisseur Galder Gaztelu-Urrutia keerde terug voor het vervolg, dat eveneens voor de streamingdienst werd gemaakt. Dit blijkt goed uit te pakken.

Ondanks het feit dat The Platform 2 teleurstellende cijfers scoort, zoals een 5 op IMDb en slechts een 42% op Rotten Tomatoes (en dus heel wat minder dan het origineel, dat op IMDb op een 7,1 staat en op Rotten Tomatoes zelfs een 81% behaalt) wordt het vervolg wel enorm veel bekeken.

Kijkcijfers
Het vervolg knalde al snel de top 10 populairste films in op Netflix. The Platform 2 wordt dan ook enorm veel bekeken, waardoor het ook op de 'Most Popular Movies'-lijst van IMDb goed scoort. Daar staat deze nu op plek 28, nadat deze in een mum van tijd maar liefst 844 plekken steeg.


We keren terug naar de gevangenis in de dystopische toekomst, waarin gevangen gehuisvest worden in verticaal geplaatste cellen. De bewoners bovenaan krijgen heerlijk voedsel, maar de gevangen onder hen moeten vechten voor de restjes. Wanneer een nieuwe gevangene tegen het systeem in gaat, verandert echter alles.

Ook interessant
IMDb-ranking explodeert: de nieuwe film van 'Parasite'-regisseur stijgt meer dan 2800 plekken
De grootste filmwebsites die menig cinefiel checkt om te kijken of een film de moeite waard is, zijn zonder enige twijfel Rotten Tomatoes en IMDb. Op laatstgenoemde is een aanstaande film nu enorm populair. Deze mag je...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair