Todd Phillips en Joaquin Phoenix over het controversiële 'Joker: Folie à Deux' einde

Todd Phillips en Joaquin Phoenix over het controversiële 'Joker: Folie à Deux' einde

Dit spreekt natuurlijk voor zich maar alsnog: SPOILERS volgen in dit artikel!

Er is de laatste tijd behoorlijk veel te doen over Joker: Folie à Deux. Het vervolg op de mega hit uit 2019 wordt lang niet zo sterk onthaald als het origineel. Ook is er veel kritiek op het einde, maar regisseur Todd Phillips en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix denken er anders over.

Phoenix, die enorm veel betaald kreeg voor Folie à Deux, keerde weer terug als Arthur Fleck/Joker, maar het loopt niet goed voor hem af. Op het einde van de blockbuster komt Fleck erachter dat zijn Joker-personage enkel en alleen een fantasie was.

Einde
Als gevolg hiervan verlaat Harley Quinn (Lady Gaga's personage) Fleck, die zich vervolgens zelf aangeeft. Eenmaal in de gevangenis aangekomen duurt het niet lang voordat Fleck wordt neergestoken door een andere gevangene.

Hoewel veel bioscoopgangers behoorlijk teleurgesteld zijn met het einde, vindt Phoenix het zelf wel mooi: "Ik vind het een scène die als het ware warmte afstraalt. Ik vond het wel een goede afsluiting, met een gevangene die Arthur een grap vertelt voordat hij hem vermoordt".

Mening
Ook Phillips kan zich hierin vinden: "Arthur heeft altijd moeite met zichzelf gehad, maar tijdens de laatste momenten van de film heb ik het gevoel dat hij eindelijk rust heeft. Hij sterft met een 'goed gevoel' van en over zichzelf"



"Op het einde van de film is hij optimistisch. Het loopt wederom slecht af voor Arthur, maar hij voelt zich wel goed. Hij sterft met hoop en dat vind ik zelf wel een mooi beeld. Het eindigt als het ware met een grap".

NieuwsFilm

meest populair