De 'Alien'-film 'Prometheus' had bijna een compleet andere hoofdrolspeler

De 'Alien'-film 'Prometheus' had bijna een compleet andere hoofdrolspeler

Charlize Theron moest kiezen tussen twee blockbusters, maar kon ze uiteindelijk combineren.

Ridley Scotts scifi-film Prometheus had bijna Charlize Theron in de hoofdrol als Elizabeth Shaw. Oorspronkelijk was ze de eerste keuze voor de rol, maar wegens planningsconflicten moest Scott verder zoeken. Uiteindelijk werd Noomi Rapace gecast als Shaw, terwijl Theron toch terugkeerde voor een andere rol.

Theron speelde uiteindelijk Meredith Vickers, een koele en berekenende bedrijfsmedewerker met verborgen motieven. Vickers staat in sterk contrast met Shaw, die op zoek is naar antwoorden over het ontstaan van de mensheid. De complexe dynamiek tussen deze twee karakters geeft de film extra spanning.

Andere rol
De reden dat Theron niet de rol van Shaw speelde, had te maken met haar eerdere verplichtingen voor Mad Max: Fury Road. Toen de productie van Fury Road vertraagd werd, was de rol van Shaw al vergeven, maar Scott vond alsnog een manier om Theron in de cast te houden.

Charlize Theron bracht haar actievaardigheden naar het personage van Vickers, dat niet alleen een antagonist is, maar ook een diepere laag heeft. Theron omschreef Vickers als iemand die "langzaam haar zakelijke façade langzaam laat vallen" naarmate de film vordert, iets wat ze eerder vertelde op een Comic-Con panel.

Bescheiden succes
Prometheus, die uitkwam in 2012, werd geregisseerd door Ridley Scott en was een prequel op de bekende Alien-franchise. Ondanks gemengde kritieken bracht de film wereldwijd meer dan $400 miljoen op, met een productiebudget van ongeveer $130 miljoen. De cast bestond verder uit namen als Michael Fassbender, Idris Elba en Guy Pearce.


Theron's aanwezigheid als Vickers gaf Prometheus extra gewicht, en hoewel ze niet de hoofdrol kreeg, maakte haar optreden als een koele antagonist diepe indruk op het publiek.

NieuwsFilm

meest populair