Na 'The LEGO Movie' is de nieuwe LEGO-film 'Piece By Piece' echt compleet anders

Na 'The LEGO Movie' is de nieuwe LEGO-film 'Piece By Piece' echt compleet anders

Een traditionele biopic is niks voor Pharrell Williams, hij vertelt zijn levensverhaal veel liever op een manier die de verbeelding aanspreekt.

Focus Features deelde eerder vandaag de officiële clip van het nummer 'Out of My Mind' uit de LEGO-animatiefilm Piece By Piece, die een levendige reis door het leven van zanger Pharrell Williams laat zien.

Onder de clip beschrijft Focus Features de film als een "unieke filmische ervaring over één van de meest innovatieve geesten in de muziek" en is er volgens hen "nog nooit een film zoals deze geweest."

De mannen achter de grootste jaren '90 hits
De film, geregisseerd door Oscar-winnende documentairemaker Morgan Neville, gaat grotendeels over Williams' jeugd en zijn schoolband, de Neptunes. Hoewel Williams ervan droomde een frontman te worden, werden de Neptunes populaire hiphopproducers van eind jaren '90.

De Neptunes produceerden samen met artiesten zoals Snoop Dogg, Busta Rhymes en Britney Spears bekende hits, waarvan je niet had verwacht dat Williams en zijn bandgenoot zo'n grote invloed hadden.

Buitengewoon
Volgens Williams hoort bij een out-of-the-box carrière ook een buitengewone biografie: "Ik houd ervan om dingen te doen die nog niet bestaan," vertelde de artiest in een interview met Vanity Fair.


Naast 'Out of My Mind' bestaat de soundtrack, die op 11 oktober verschijnt, uit 21 nummers, waaronder vijf nieuwe zoals 'Virginia Boy' en 'It's Happening' en klassiekers waaronder 'Drop it like it's Hot' van Snoop Dogg.

Geen enkel hokje
De film "die in geen enkel hokje te plaatsen is en de kijker meeneemt naar een LEGO-wereld waarin alles mogelijk is," aldus de officiële synopsis, is vanaf 7 november te zien in de Nederlandse bioscopen.




NieuwsFilm

meest populair