Je bent waarschijnlijk compleet vergeten dat Jack Black in het vervolg op deze bekende horrorfilm speelde

Je bent waarschijnlijk compleet vergeten dat Jack Black in het vervolg op deze bekende horrorfilm speelde

Jack Black heeft een kleine rol in 'I Still Know What You Did Last Summer'.

Jack Black is intussen uitgegroeid tot een gewaardeerde acteur, die vooral bekend is door zijn rollen in familie- en komediefilms. Voordat hij echter doorbrak in de filmwereld, speelde hij een kleine rol in het vervolg van I Know What You Did Last Summer.

In 1997 kwam de slasherfilm I Know What You Did Last Summer uit. Het was toen zo'n groot succes dat een jaar later een vervolg kwam met I Still Know What You Did Last Summer. Destijds was Black nog niet zo bekend en had hij een kleine rol in de film.

Verhaal
In de hoofdrollen heb je Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr. en Muse Watson, die hun rollen uit de eerste film opnieuw vertolken, terwijl ook Brandy, Mekhi Phifer, Bill Cobbs, Matthew Settle, Jeffrey Combs en Jennifer Esposito een rol spelen.

I Still Know What You Did Last Summer speelt zich een jaar na de eerste film af en volgt opnieuw het personage Julie James (Hewitt), die een vakantie naar de Bahama's wint met haar vriendengroep. Tijdens hun vakantie worden ze het doelwit van een moordenaar.

Ongenoemd
Wanneer de groep vrienden aankomt op het eiland, worden ze begroet door Titus Telesco, gespeeld door Black. Titus is het stereotype van de racistische witte man die zo hard probeert een stoner Rastafari te zijn. Hij overleeft het einde van de film niet, maar het is een grappig personage en het maakt zijn dood des te bevredigender.


Black was in 1998 nog niet zo bekend, wat verklaart waarom hij niet prominent werd vermeld en de meesten van ons vergaten dat hij er überhaupt was. Sterker nog, IMDb vermeldt hem als ongenoemd voor deze rol. Hoewel I Still Know What You Did Last Summer negatief ontvangen werd en een flop werd in de box office, is het leuk om terug te kijken hoe een beginnende Black het doet.

Gewaardeerde acteur
Black is intussen uitgegroeid tot een gewaardeerde acteur, die vooral bekend is door zijn rollen in familie- en komediefilms. Zo maakte hij zijn doorbraak in de muzikale film High Fidelity (2000), wat leidde tot grotere rollen in films zoals Shallow Hal (2001) en Orange County (2002), voordat hij zijn status als hoofdrolspeler verstevigde met zijn sterrol in School of Rock (2003).


Sindsdien speelde Black hoofdrollen in King Kong (2005), The Holiday (2006), Nacho Libre (2006), Tropic Thunder (2008), Bernie (2011), Goosebumps (2016), Jumanji: Welcome to the Jungle (2017), het vervolg Jumanji: The Next Level (2019) en The House with a Clock in Its Walls (2018). Ook spreekt hij de stem van Po in in de Kung Fu Panda-franchise en was hij te horen als Bowser in The Super Mario Bros. Movie (2023).

Kijken?
Wil je Black zien in I Still Know What You Did Last Summer? Je kan de film kopen op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair