Ophef rondom gigantisch leeftijdsverschil tussen Catherina Zeta-Jones en haar wereldberoemde 'Entrapment'-collega

Ophef rondom gigantisch leeftijdsverschil tussen Catherina Zeta-Jones en haar wereldberoemde 'Entrapment'-collega

Sean Connery was maar liefst bijna 40 jaar oud dan zijn tegenspeelster.

Elk jaar verschijnen er weer talloze (romantische) films, waarin een koppel centraal staat. Soms worden deze films iets minder goed onthaald, vanwege een opvallend leeftijdsverschil. Dit was ook zeker het geval bij Entrapment.

Centraal in het verhaal staat de legendarische en beruchte meesterdief Mac MacDougal (niemand minder dan Sean Connery). Hij reist de hele wereld af met een enkel doel: zo veel mogelijk kunstwerken te stelen.

Plan
Macs leven verloopt op rolletjes, totdat een undercover verzekeringsagente genaamd Virginia 'Gin' Baker (Catherina Zeta-Jones) hem in de smiezen heeft. Zij doet zich voor als een meesterdievegge, om zich zo bij Mac aan te kunnen sluiten om hem vervolgens op te kunnen pakken.

Dit verloopt uiteindelijk allemaal heel iets anders dan gedacht. De twee personages groeien alsmaar verder naar elkaar toe. Ondanks het feit dat ze tegen elkaar liegen, komt de waarheid naar boven en besluiten ze er samen vandoor te gaan.

Opvallend
De film werd helaas niet al te best onthaald. Zo scoort Entrapment op IMDb maar een 6,3 en op Rotten Tomatoes slechts een 40%. De nodige filmcritici hadden dan ook een probleem met het behoorlijk grote leeftijdsverschil tussen Connery en Jones.


De originele James Bond-acteur was al 68 jaar oud, terwijl Jones nog 30 moest worden. Het gaat hier dus om een leeftijdsverschil van maar liefst 39 jaar. Oorspronkelijk had de rol van Gin moeten gaan naar Nicole Kidman, maar zij is ook maar slechts twee jaar ouder dan Jones.

Kritiek
De 'pikante scène' tussen de twee werd dan ook een van de allerslechte liefdesscènes genoemd door het filmblad Film in 2003. Connery en Jones kregen 'de zilveren plak'. Volgens Film was er maar een enkele scène in deze categorie erger, en dat was die van Sharon Stone en Joe Pesci in Casino.



Ook interessant
Ophef rondom een van Jeremy Irons' beste rollen vanwege choquerend leeftijdsverschil
Jeremy Irons is al decennialang een bekende acteur. De met een Oscar bekroonde acteur wist hoge ogen te gooien in diverse films. Lolita wordt vaak gezien als een van zijn beste werken, maar er was...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair