Saoirse Ronan liep deze Harry Potter-hoofdrol mis: "Ik baal nog steeds"

Saoirse Ronan liep deze Harry Potter-hoofdrol mis: "Ik baal nog steeds"

De rol van Luna Lovegood kwam net wat te vroeg voor de geliefde actrice.

Saoirse Ronan is pas 30, maar wist al hoge ogen te gooien in diverse films zoals Little Women en Lady Bird. Het had niet veel gescheeld, of de actrice had een rol gescoord in Harry Potter. Hier laat zij zich nu over uit.

Tijdens een recent interview liet Ronan weten dat zij haar zinnen had gezet op de rol van Luna Lovegood. Dit personage werd uiteindelijk gespeeld door Evanna Lynch (die niet meer veel acteert maar wel behoorlijk succesvol is), die al snel uitgroeide tot een van de grote 'fan favorieten'.

Rol
Lovegood was voor het eerst te zien in Harry Potter and the Order of the Phoenix en keerde vervolgens nog 3 keer terug. Ronan heeft er nog steeds spijt van dat zij de rol niet wist te bemachtigen.

Zo begint ze: "Het komt natuurlijk wel eens voor, dat je een rol niet accepteert en daar achteraf spijt van hebt. Waar ik echter het meeste mee zit, is de rol van Luna Lovegood. Ik heb die rol niet geweigerd, ik werd er gewoon niet voor gevraagd. Ik verlies wel vaker op deze manier rollen aan iemand anders".

Plezier
Ronan vervolgt: "Het ging hier ook om een personage met Ierse achtergrond, dus zowat half Ierland kwam voor de auditie. Ik wist eigenlijk al dat ik de rol niet zou krijgen, want ik was destijds gewoon nog wat te jong. Het was wel echt super om een Harry Potter-auditie te mogen doen. Dat was onwijs cool!"


Hoewel ze deze rol dus misliep, wist ze datzelfde jaar wel op 12-jarige leeftijd een van de hoofdrollen te scoren in Antonement. Hiervoor ontving ze zelfs een Oscarnominatie. Sindsdien heeft ze rollen voor het oprapen, dus uiteindelijk pakte het wel allemaal goed uit.

NieuwsFilm

meest populair