Bijzonder slechte ontvangst 'Joker: Folie à Deux' lokt reactie uit van studio

Bijzonder slechte ontvangst 'Joker: Folie à Deux' lokt reactie uit van studio

De publieksscore van de film op Rotten Tomatoes staat momenteel op een schamele 31%.

Warner Bros. Studios heeft voor het eerst gereageerd op de bijzonder slechte ontvangst van Joker: Folie à Deux. De film heeft momenteel een publieksscore op Rotten Tomatoes van 31% en doet het ook vrij slecht aan de bioscoopkassa's.

Na het immens grote succes van de eerste Joker gaf de studio regisseur Todd Phillips de volledige vrijheid om het vervolg te maken zoals hij het wilde. De hoop was natuurlijk dat de tweede film het succes van de eerste zou herhalen, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Niet zoals gehoopt
Warner Bros. geeft nu toe: "De film sloeg niet aan bij het publiek zoals we wilden." Dat zegt Jeff Goldstein, hoofd van Amerikaanse distributie bij de studio. Hij voegt toe dat de film "een diepere kijk op geestesziekte" was.

Goldstein denkt de negatieve reactie daarbij te kunnen verklaren. Volgens hem hadden mensen minder voeling met het personage van Lady Gaga, Lee Quinzel. Zij is in deze film de nieuwe liefde van Arthur Fleck (Joaquin Phoenix).

Spin-off
Eerder waren er al geruchten over een mogelijke spin-off met Lady Gaga, maar die plannen lijken nu van de baan. Phillips had al laten weten dat hij niet verder wil gaan met de reeks. "Mijn tijd in het DC-universum was deze twee films," zo zei hij.



NieuwsFilm

meest populair