'Joker: Folie à Deux'-regisseur is volledig klaar met DC

'Joker: Folie à Deux'-regisseur is volledig klaar met DC

Todd Phillips houdt het na twee films over de Batman-schurk wel voor gezien.

Joker: Folie à Deux is nu uit in de bioscoop, maar wordt enorm slecht ontvangen. Het vervolg op Joker uit 2019 heeft momenteel een Rotten Tomatoes-score van 33%. Dat is voor de critici én het publiek.

De vervolgfilm was een logische keuze nadat de eerste Joker in 2019 een monsterhit werd. Die film haalde toen wereldwijd meer dan $1 miljard op. Maar het lijkt er niet op dat Folie à Deux dat gaat evenaren.

Geen derde deel
De kans op een derde deel lijkt nu klein. En als het aan regisseur Todd Phillips ligt, dan komt het er sowieso niet. "Mijn tijd in het DC-universum was deze twee films," zo zegt hij.

Ook een solofilm over deze versie van Harley Quinn (Lady Gaga) staat niet op de planning. "Dat is niet waar [Folie à Deux] voor mij naartoe gaat," aldus Phillips. Het lijkt erop dat hij hierna volledig van DC wegstapt.

Tegen woke
Het is nog onbekend wat de plannen van Phillips nu zijn. De regisseur stond vóór de eerste Joker vooral bekend om zijn komedies (The Hangover, War Dogs), maar hij liet destijds weten daarmee te stoppen vanwege de "woke-cultuur."



NieuwsFilm

meest populair