Opmerkelijke nieuwe filmrol gaf Sebastian Stan een "geïsoleerd en bang" gevoel

Opmerkelijke nieuwe filmrol gaf Sebastian Stan een "geïsoleerd en bang" gevoel

De Marvel-acteur vindt dat we "het idee van anders zijn nog steeds moeten normaliseren."

Vanaf 14 november is A Different Man te zien in de bioscoop. In het drama van Aaron Schimberg wordt de hoofdrol gespeeld door Marvel-ster Sebastian Stan.

Stan speelt een man met een huidaandoening waardoor er gezwellen op zijn gezicht groeien. Hij laat deze weghalen, maar raakt dan geobsedeerd met een acteur (Adam Pearson) die hem gaat vertolken in een theaterstuk.

Isolatie
Stan was onlangs te zien bij This Morning op de Amerikaanse televisie en vertelde over een dag waarop hij zijn gezichtsprotheses vroeger dan normaal had gekregen, waardoor hij tijd had om op straat rond te lopen. Dat was "extreem isolerend," aldus Stan.

"Ik was erg bang," zo vult hij aan. "Je valt duidelijk op en het geeft een machteloos gevoel. Dat was tenminste mijn ervaring. Het wijst er echt op dat we dit idee van anders zijn nog steeds moeten normaliseren."

Pearson
Pearson, die zelf lijdt aan de huidaandoening van het personage, noemt de film een stap in de goede richting. "Er is geen spanning of schrikreactie, of een van de oude tropen die we normaal zien rond verminking," zo vertelt hij.



NieuwsFilm

meest populair