Het vervolg op deze cult-klassieker van Disney werd om opmerkelijke reden geschrapt

Het vervolg op deze cult-klassieker van Disney werd om opmerkelijke reden geschrapt

Plannen voor Chicken Little 2 vielen in duigen na veranderingen bij Disney's animatiestudio.

De film Chicken Little mag dan een cultklassieker zijn geworden, maar een vervolg is er nooit gekomen. Na het succes van de eerste film was er oorspronkelijk een direct-to-video vervolg gepland. Het verhaal zou zich richten op een liefdesdriehoek tussen Chicken Little, Abby "ugly duckling" Mallard en een charmant Franse schaap genaamd Raffaela.

De plannen voor Chicken Little 2 vielen echter in duigen toen John Lasseter aan het hoofd kwam van Disney's animatiestudios. Lasseter, bekend van Pixar, was geen fan van de direct-to-video producties van Disney en besloot een aantal projecten te annuleren. Dit betekende ook het einde van de ontwikkeling van een vervolg op Chicken Little.

Successen
De originele film, die in 2005 uitkwam, was geregisseerd door Mark Dindal en werd goed ontvangen door het publiek. Met stemmen van grote namen zoals Zach Braff, Joan Cusack en Steve Zahn, bracht de film wereldwijd zo'n $314 miljoen op. Toch waren de kritieken gemengd, wat mogelijk ook heeft bijgedragen aan het schrappen van het vervolg.

Met een budget van naar schatting $150 miljoen was Chicken Little een van Disney's duurste animatiefilms destijds. Ondanks de opbrengst, bleef het succes van de film beperkt in vergelijking met andere Disney-klassiekers. Dit kan ook een rol hebben gespeeld in de beslissing om de vervolgplannen te annuleren.

Geen vervolg
Veel fans hadden graag gezien hoe het verhaal van Chicken Little en zijn vrienden zich verder zou ontwikkelen. Helaas voor hen bleef het verhaal onafgemaakt, terwijl de focus van Disney's animatieafdeling verschoof naar andere, grotere projecten.


Zo blijft Chicken Little een eenmalig avontuur, met een plek in de geschiedenis van Disney's animatiefilms, maar zonder de vervolgfilm waar zoveel plannen voor waren.

NieuwsFilm

meest populair