Deze scifi-film scoort zowel 30 als 80 procent op Rotten Tomatoes: bizar verschil

Deze scifi-film scoort zowel 30 als 80 procent op Rotten Tomatoes: bizar verschil

Hoewel fans deze film leken te waarderen waren critici minder enthousiast.

De film Venom uit 2018, geregisseerd door Ruben Fleischer, heeft op Rotten Tomatoes opvallend tegenstrijdige scores ontvangen. Terwijl 80% van het publiek de film positief beoordeelde, was dit percentage onder critici slechts 30%. Het verschil in waardering roept de vraag op wat het publiek zag dat de critici misten.

Venom, met Tom Hardy in de hoofdrol, volgt het verhaal van journalist Eddie Brock die besmet raakt met een buitenaards symbioot, waardoor hij verandert in de antiheld Venom. Ondanks de negatieve kritieken op de plot en het tempo, wisten de spectaculaire actiescènes en de charismatische vertolking van Hardy veel kijkers te overtuigen.

Geslaagde bewerking
Het publiek waardeerde vooral de donkere humor en de ongewone chemie tussen Brock en zijn symbiotische alter ego. Samen met de brute actie die in de film te zien is, waardoor de film veel gelijkenissen vertoont met de comics waar deze film op gebaseerd is, was deze film in de ogen van veel fans geslaagd.

De film had een productiebudget van ongeveer $100 miljoen, wat relatief bescheiden is voor een superheldenfilm. Toch was het financieel een groot succes en haalde wereldwijd meer dan $850 miljoen op. Dit bevestigde dat het publiek massaal naar de bioscoop trok, ongeacht de lauwe ontvangst door recensenten.

Vervolg
Ondanks de verdeelde reacties, was het succes van de film genoeg om een vervolg te rechtvaardigen. Venom: Let There Be Carnage, uitgebracht in 2021, liet zien dat er een grote vraag is naar deze antiheld, ongeacht wat de critici ervan vinden.


Het grote verschil in waardering blijft echter een interessant fenomeen binnen de filmwereld. Het laat zien dat wat critici afdoen als middelmatig, bij het grote publiek juist in de smaak kan vallen. Het blijvende enthousiasme van fans heeft ervoor gezorgd dat binnenkort met Venom: The Last Dance de trilogie wordt afgemaakt.

NieuwsFilm

meest populair