Disney krijgt er in het langverwachte vervolg op 'Spaceballs' flink van langs

Disney krijgt er in het langverwachte vervolg op 'Spaceballs' flink van langs

Er is tegenwoordig veel meer 'Star Wars'-materiaal om mee te werken.

In juni werd het officieel: er komt een vervolg op de klassieke scifi-parodie Spaceballs. Acteur Josh Gad schrijft aan het script en speelt ook in de film mee. Een releasedatum is nog niet bekend.

De originele Spaceballs uit 1987 is voornamelijk bekend als een parodie op Star Wars. En daar is tegenwoordig een stuk meer van. In het Disney-tijdperk alleen al zijn er zes nieuwe films uitgekomen.

Genoeg materiaal
Regisseur Josh Greenbaum (Will & Harper, Doggy Style) is zich hiervan bewust. "Er is veel nieuw [materiaal om te parodiëren]," zo vertelt hij. "Het is gewoon geëxplodeerd, (...) en dat is alleen maar in het Star Wars universum."

Naast Star Wars was Spaceballs ook een parodie op andere scifi-reeksen zoals Star Trek en Planet of the Apes, en de verwachting is dat dit nu weer het geval zal zijn. Wellicht zullen franchises als Marvel en DC ook aan bod komen.

Niet enkel parodie
Maar Greenbaum wil fans ook op het hart drukken dat de film niet alleen maar satirisch zal zijn. "We richten ons ook zeker op het voortzetten van het oude," zo zegt hij. "Dus het is een echt vervolg."




NieuwsFilm

meest populair