Winston Groom schreef in 1995 een vervolg op het originele boek, getiteld Gump & Co. In dit verhaal probeert Forrest zijn weg te vinden in de moderne wereld, met opnieuw bizarre avonturen. Eric Roth, de scenarioschrijver van de eerste film, begon aan de taak om dit boek te vertalen naar een nieuw script. Het project leek veelbelovend, en fans van de originele film waren enthousiast.
Pijnlijke timing
Toch kwam het vervolg er nooit. Roth leverde het script in op de avond van 10 september 2001, de dag voor de tragische aanslagen van 9/11. Na de aanslagen besloten Roth, Tom Hanks en Robert Zemeckis dat een vervolg simpelweg niet meer passend zou zijn in een wereld die drastisch veranderd was. De luchtige en optimistische toon van Forrest Gump voelde niet langer op zijn plaats.
Daarnaast voelden ze dat de relevantie van het verhaal in de jaren na de release van de eerste film was afgenomen. Het vervolg zou volgens hen niet dezelfde culturele impact kunnen hebben. Hoewel het vervolg Gump & Co klaar lag, besloten ze dat het verhaal van Forrest beter afgesloten bleef met de originele film.
Klassieker
Zonder vervolg blijft Forrest Gump desalniettemin een groot succes. De film staat op een knappe elfde plek in de bekende IMDB top 250 van beste films ooit gemaakt en heeft een sterke cultstatus bereikt. Met een budget van $55 miljoen en een opbrengst van bijna $700 miljoen deed de film het ook aan de kassa fenomenaal.
Uiteindelijk blijft Forrest Gump een op zichzelf staande klassieker. Het is een van die zeldzame films die zijn tijdsgeest perfect wist te vangen, en voor velen heeft het geen vervolg nodig om zijn nalatenschap te versterken.