Netflix dropt trailer van 'Joy': een opmerkelijke film van de regisseur van 'Sex Education'

Netflix dropt trailer van 'Joy': een opmerkelijke film van de regisseur van 'Sex Education'

'Joy' vertelt het verhaal van de pioniers van IVF tegen maatschappelijke weerstand in.

Van de regisseur van Sex Education, Ben Taylor, komt nu de waargebeurde film Joy naar Netflix. De film vertelt het bijzondere, emotionele verhaal over het ontstaan van IVF (in-vitrofertilisatie), ondanks de nodige weerstand in de jaren 60 en 70.

De Netflixfilm volgt de levens van de drie Britse pioniers: een jonge verpleegkundige, een vooruitstrevende wetenschapper en een gynaecoloog/chirurg. Zij vochten om IVF mogelijk te maken, maar kregen weerstand van de kerk, de staat en de media.

Eerste proefbuisbaby
Joy vindt plaats in de periode van 1968 tot 1978, waarin er belangrijke doorbraken plaatsvonden rondom bevruchting en de eerste "proefbuisbaby". De geboorte van Louise Joy Brown op 25 juli 1978 via IVF, wordt nog steeds beschouwd als een van de meest opmerkelijke doorbraken van de 20e eeuw.

Hoofdrollen zijn er voor Thomasin McKenzie (Last Night in Soho), James Norton (Nowhere Special) en Bill Nighy (Living). Daarnaast zijn er rollen voor Charlie Murphy (Peaky Blinders), Rish Shah (Do Revenge) en Cecily Cleeve (The Marvels).

Release volgende maand
Scriptschrijver Jack Thorne en regisseur Ben Taylor hebben beiden ervaring met het IVF-proces, dus het verhaal gaat hen aan het hart. Ze vonden het een eer om het verhaal van de drie pioniers naar het witte doek te brengen.


De film is vanaf 22 november op Netflix te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair