Brigitte Bardot is 90: de beroemde actrice is bijna onherkenbaar door haar ouderdom

Brigitte Bardot is 90: de beroemde actrice is bijna onherkenbaar door haar ouderdom

De voormalige wereldberoemde 'femme fatale' zit er nu toch wel iets anders uit.

Brigitte Bardot, het Franse fotomodel en actrice, werd wereldberoemd als speelse pin-upgirl. Internationaal maakte ze al snel furore, al werd ze voornamelijk in Europa gezien als een icoon van de jaren vijftig. Nu, vele decennia later, is ze eigenlijk onherkenbaar.

Bardot, bekend van Franse klassiekers als La Vérité en Et Dieu... Créa la Femme, maar misschien was ze nog wel beroemder als sekssymbool. Zij werd dan ook gezien als het 'Franse antwoord' op Marilyn Monroe.

Laatste jaren
Vandaag de dag staat Bardot minder bekend als een sekssymbool en meer als een dierenrechten-activiste. Zo zet ze zich bijvoorbeeld al jarenlang in tegen de zeehondenjacht en werkt ze met de milieu-organisatie Sea Shepherd Conservation Society.

Daar blijft het niet bij. Ook maakt zich sterk voor het behoud van de natuur van het schiereiland achter Saint-Tropez. Nobele doelen dus, maar Bardot komt ook vaker negatief in het nieuws, vanwege controversiële meningen over bijvoorbeeld immigratie en homoseksualiteit.

Anders
Hierdoor werd Bardot ook al meerdere malen veroordeeld wegens racisme en discriminatie. Ondanks het feit dat veel mensen haar nog zien als het sekssymbool van al die jaren geleden, is het duidelijk te merken dat ze door haar ouderdom nu bijna onherkenbaar is geworden.



NieuwsFilm

meest populair