Deze briljante 'Star Wars'-cameo's in 'Hook' zijn je waarschijnlijk nooit opgevallen

Deze briljante 'Star Wars'-cameo's in 'Hook' zijn je waarschijnlijk nooit opgevallen

Deze bekende regisseur en actrice hebben een kleine rol in de film.

Hook, geregisseerd door Steven Spielberg, kwam uit in 1991 en vertelt het verhaal van een volwassen Peter Pan (Robin Williams) die zijn kinderen moet redden uit de handen van zijn oude vijand Kapitein Hook (Dustin Hoffman).

Ook Julia Roberts, een van de grootste sterren uit de jaren 90, speelt mee in de film en vertolkt de magische fee Tinker Bell.

Cameo
Buiten deze bekende acteurs zijn er ook leuke cameo's die je kan spotten. Zo hebben George Lucas, de regisseur van de originele Star Wars-trilogie, en Carrie Fisher, die prinses Lei speelt in de Star Wars-films, allebei een cameo in de film.

Ze spelen namelijk een kussend koppeltje op een brug en beginnen op te stijgen nadat ze in aanraking komen met Tinker Bell's glinsterende elfenstof. Hun gezichten kan je wel niet zien in de film.

Bijdrage
Carrie Fisher leverde ook een bijdrage aan het scenario van Hook. Zo schreef ze enkele zinnen van het personage Tinker Bell en andere vrouwelijke personages om hen meer in de verf te zetten voor het publiek.


Ook de kinderen van Dustin Hoffman doen mee in de film. Zijn jongste zoon Max Hoffman vertolkt de kinderversie van Peter Pan.

Opvallend bezoek
Jon Voight, een goede vriend van Dustin Hoffman, kwam op bezoek op de set met zijn dochter Angelina Jolie die een grote fan was van Peter Pan. Daar vertelde de jonge Jolie tegen Dustin Hoffman over haar wens om actrice te worden.

Spijtig genoeg waren de critici niet mals voor Hook en scoort de film maar een flauwe 29% op Rotten Tomatoes. Spielberg zelf is ook niet te spreken over de film maar is wel dankbaar voor de vriendschap die hij heeft opgebouwd met Williams.

NieuwsFilm

meest populair