Marvel en DC raken het alleenrecht kwijt op een heel belangrijk handelsmerk

Marvel en DC raken het alleenrecht kwijt op een heel belangrijk handelsmerk

De twee bedrijven hadden het handelsmerk sinds 1980 samen in handen.

Als je denkt "superheld," dan denk je waarschijnlijk aan Marvel of DC. De twee bedrijven zijn al jaren industrie-leiders in het superheldengenre. Dat begon in de stripboeken, maar is nu ook het geval met films.

Zo is Marvels Avengers: Endgame de tweede best verdienende film allertijden met een opbrengst van $2,8 miljard. En ook DC maakte miljardenfilms: denk bijvoorbeeld aan Aquaman of The Dark Knight Rises.

Handelsmerk
Maar nu moeten beide bedrijven een verlies lijden. Een rechter in Amerika heeft namelijk besloten dat het handelsmerk voor de term "superheld," dat in het bezit was van DC en Marvel samen, nu komt te vervallen.

Dat handelsmerk werd in 1980 afgesloten. Het verlies betekent dat de term nu door iedereen gebruikt mag worden. Dat is ook de bedoeling, want volgens de rechter is de term zo algemeen dat geen enkel bedrijf hem mag bezitten.

De films
De impact op de films van Marvel en DC blijft naar verwachting onveranderd. Beide bedrijven mogen de term natuurlijk ook gebruiken. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat andere bedrijven nu "superhelden" gaan introduceren.



NieuwsFilm

meest populair