Legendarische Kris Kristofferson is overleden: uit deze films ken je hem zeker

Legendarische Kris Kristofferson is overleden: uit deze films ken je hem zeker

"Als je een regenboog ziet, weet dan dat hij naar ons allemaal lacht."

Countryzanger, songwriter en Golden Globe-winnende acteur Kris Kristofferson, die in 1976 tegenover Barbra Streisand speelde in A Star Is Born, is afgelopen zondag op achtentachtigjarige leeftijd overleden omringd door zijn familie op Maui, Hawaï.

"Met pijn in het hart delen we het nieuws dat onze echtgenoot/vader/grootvader, Kris Kristofferson, op zaterdag 28 september vredig thuis is overleden," aldus de verklaring van de nabestaanden op Instagram.

Een prachtig eerbetoon
Velen herkennen de zanger en acteur van zijn rol in de Oscar-winnende remake van A Star Is Born uit 1976. Barbra Streisand, zijn co-ster schreef op Instagram een eerbetoon aan de "charmante" en "speciale" artiest.

"Het was een genot om te zien dat hij de erkenning en liefde kreeg die hij zo rijk verdiende", schreef de actrice in een ontroerend eerbetoon. Ook deelde Streisand een prachtig fragment van het "Evergreen"-duet.

Zijn nalatenschap
Andere films waarin hij te zien was, zijn onder meer Payback (1999) en de originele Blade-trilogie met Wesley Snipes. Ook speelde hij de hoofdrol tegenover Ellen Burstyn in Martin Scorsese's Alice Doesn't Live Here Anymore (1974).



Kristofferson was daarnaast ook te zien in Semi-Tough met Burt Reynolds, de tweedelige tv-film Freedom Road met Muhammad Ali en Lone Star met Matthew McConaughey.

Een regenboog en een lach
Ook noemenswaardig zijn de rollen van de acteur in drie van Sam Peckinpahs films. Hij speelde in Pat Garret and Billy the Kid, Bring Me the Head of Alfredo Garcia en Convoy.

"We zijn allemaal zo gezegend voor onze tijd met hem. Bedankt dat jullie van hem hielden al die jaren en als je een regenboog ziet, weet dan dat hij naar ons allemaal lacht," aldus Kristoffersons familie.

NieuwsFilm

meest populair