Zwakke ontvangst op scifi-spektakel 'Megalopolis' lokt reactie van regisseur Francis Ford Coppola uit

Zwakke ontvangst op scifi-spektakel 'Megalopolis' lokt reactie van regisseur Francis Ford Coppola uit

De regisseur financierde het budget van 120 miljoen dollar grotendeels zelf.

Megalopolis moest het nieuwe succes van Francis Ford Coppola (The Godfather) zijn, maar het scifi-spektakel is een gigantische flop.

Tijdens zijn eerste weekend in Amerika verdiende de film niet meer dan $4 miljoen. En dat terwijl het totale budget meer dan $120 miljoen bedroeg. Coppola financierde een groot deel daarvan zelf.

Slechte reacties
Ook wordt de film enorm slecht ontvangen door het publiek. Maar Coppola vindt dat zelf helemaal prima. Volgens hem komt het allemaal omdat de film gemaakt is "zonder regels."

"Mensen verwachten geen eten of drinken dat zonder regels is gemaakt," aldus de regisseur. "Coca-Cola smaakt naar Coca-Cola en ze vinden het niet leuk als je het verandert. Maar films zijn ook bedoeld als een bepaald soort ervaring."

Opnieuw kijken
Volgens Coppola zullen mensen wel teruggaan om de film opnieuw te bekijken. "En elke keer dat ze hem zien," zegt hij, "wordt het een andere film omdat er veel in zit dat niet duidelijk is bij de eerste keer kijken."


Coppola wijst hierbij naar zijn eigen Apocalypse Now, waar volgens hem iets soortgelijks mee gebeurde. Die film leverde uiteindelijk $180 miljoen op.

NieuwsFilm

meest populair