Deze altijd briljante actrice speelde al in 2 verschillende miljardenfranchises

Deze altijd briljante actrice speelde al in 2 verschillende miljardenfranchises

Een getalenteerde actrice wiens naam helaas bij velen niet bekend is.

Alfre Woodard is een Amerikaanse actrice die de eer heeft tot een select clubje te behoren, namelijk acteurs/actrices die in meerdere films hebben gespeeld die meer dan een miljard dollar hebben opgebracht aan de bioscoopkassa.

De films in kwestie zijn de Marvel-film Captain America: Civil War en de Disney live-action remake van The Lion King.

Kritisch succes
Alfre Woodard's naam vliegt spijtig genoeg wat onder de radar bij het brede publiek maar toch wordt ze beschouwd als een van de beste actrices van haar generatie. Ze kreeg haar eerste Oscarnominatie in 1984 voor Cross Creek waar ze naast de eveneens getalenteerde Mary Steenburgen speelde.

Alfre werd ook genomineerd voor een BAFTA voor beste vrouwelijke bijrol in het kritisch geprezen drama Clemency, waarin ze een gevangenisdirecteur speelt die een band opbouwt met een terdoodveroordeelde.

Televisie-carrière
Ook in de televisiewereld genoot ze succes en vertolkte het personage Betty Applewhite in het tweede seizoen van de ABC-reeks Desperate Housewives.


Buiten haar kritisch succes geniet Woodard ook van het commerciële succes. Haar eerste miljarden film was de Marvel-film Captain America: Winter Soldier die 1,1 miljard dollar in het laatje bracht.

Disney-klassieker
Haar tweede miljardenfilm is de live-action remake van de geliefde Disney-klassieker The Lion King uit de jaren 90. In The Lion King verleent ze haar stem aan Sarabi, de vrouw van Mufasa en de moeder van het hoofdpersonage Simba. De film bracht 1,7 miljard dollar op aan de bioscoopkassa en werd daarmee een van de meest winstgevende films uit de filmgeschiedenis.

Andere actrices die in meerdere miljarden films hebben meegespeeld zijn Naomie Harris (Skyfall), Michelle Rodriguez (Avatar), Emma Watson (Beauty and the Beast), Lupita Nyong'o (Black Panther) en Zoe Saldana (ook Avatar).

NieuwsFilm

meest populair