Deze geflopte fantasyfilm is een van de duurste films ooit gemaakt

Deze geflopte fantasyfilm is een van de duurste films ooit gemaakt

Ondanks het gigantische budget heeft de nieuwste Indiana jones film amper winst gemaakt.

Ondanks de hoge verwachtingen en de geliefde franchise, werd Indiana Jones and the Dial of Destiny bij zijn release in 2023 met gemengde reacties ontvangen. Critici waren in eerste instantie niet onder de indruk van dit vijfde deel van de iconische Indiana Jones-reeks, en de film viel zelfs tegen aan de bioscoopkassa's.

Duidelijke kritieken
Hoewel Dial of Destiny, geregisseerd door James Mangold, een Tomatometerscore heeft van 70 procent werd de film door menig recensent als een teleurstelling beschouwd. Velen vonden het verhaal verwarrend en de karakterontwikkeling ondermaats in vergelijking met eerdere delen.

De mix van nostalgie en nieuwe elementen kon de kijkers niet altijd overtuigen, en sommige fans waren teleurgesteld over de richting waarin de franchise was gegaan. Het IMDb-cijfer staat op een 6,5 na bijna 210.000 stemmen.

Financieel
Bovendien werden de hoge productiekosten, geschat op meer dan 300 miljoen dollar, bekritiseerd. De film werd al snel bestempeld als een van de duurste films ooit gemaakt, maar de verwachte opbrengsten - uiteindelijk 384 miljoen dollar - bleven uit, wat leidde tot vragen over de toekomst van de franchise.


Toch is het belangrijk op te merken dat de film bij sommige kijkers beter in de smaak viel. Sommigen prezen de visuele effecten en de acteerprestaties van Harrison Ford, die zijn iconische rol met verve weer oppakte. De samenwerking met nieuwere acteurs en de spannende actievolle momenten kregen ook erkenning, zelfs als de film niet aan alle verwachtingen voldeed.

Van flop naar top?
Desondanks kampt Indiana Jones and the Dial of Destiny met een gemengde nasleep. Terwijl de film in eerste instantie werd gezien als een flop, is het mogelijk dat de tijd meer inzicht biedt in de waarde ervan, zoals vaak het geval is bij films in bekende franchises.

Uiteindelijk toont deze film aan dat zelfs de meest geliefde franchises niet immuun zijn voor kritiek en teleurstelling. Dial of Destiny blijft een discussiepunt onder fans en critici, en de toekomst van Indiana Jones blijft onzeker. De film laat ons zien dat zelfs met een groot budget en hoge verwachtingen, de magie van cinema niet altijd gegarandeerd is.

Lees ook
Disney over de vele filmflops in 2023: "laten we het in perspectief plaatsen"
De CEO van Disney reageert op de lage cijfers... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair