'Spider-Man 3' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur

'Spider-Man 3' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur

Topher Grace kreeg meteen al na zijn casting te maken met de nodige kritiek.

De laatste jaren is Tom Hardy natuurlijk te zien als Venom. Voorheen was die rol weggelegd voor Topher Grace, maar hier was lang niet iedereen een fan van. De acteur kreeg zelfs de nodige kritiek te verduren voor zijn rol in Spider-Man 3, maar waarom eigenlijk?

Spider-Man 3 kwam uit in 2007 en was het afsluitende deel van de trilogie van Sam Raimi. Tobey Maguire kroop in alle drie de films in de huid van de iconische superheld en nam het op tegen heel wat bekende schurken, zoals The Green Goblin, Doctor Octopus en Venom.

Minder overtuigend
In het derde deel zien we hoe Peter Parker worstelt met zijn innerlijke duisternis. Dit heeft te maken met de buitenaardse symbioot, die uiteindelijk Venom creëert. Hoewel de film een van de meest geanticipeerde blockbusters van dat jaar was, was de ontvangst nogal gemengd.

Filmcritici en fans waren teleurgesteld over de overvolle verhaallijn. Zo werd er gezegd dat er te veel schurken in een enkele film zaten en dat voornamelijk Grace als Eddie Brock/Venom hierdoor maar slecht uit de verf komt.

Vergelijking
In de stripboeken is Venom een angstaanjagende en krachtige vijand. Hij is groot en gespierd, waardoor veel mensen ook een stoere en intimiderende acteur in gedachten hadden voor de rol. Uiteindelijk werd er gekozen om voor That '70 Show-ster Grace te gaan, iets dat zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen.


Omdat hij de fysieke aanwezigheid en het dreigende karakter mist dat Venom zou moeten hebben, werd hij vanaf het begin al gezien als een ongepaste en verkeerde keuze voor de rol. Zijn versie als Eddie Brock voelde uiteindelijk ook meer aan als een arrogante, sluwe journalist dan als de angstaanjagende vijand.

Kritiek
Hoewel Spider-Man 3 een commercieel succes was, blijft Grace's vertolking van Venom een van de grootste kritiekpunten van de blockbuster.


Dit wordt door de nodige cinefielen vandaag de dag nog steeds gezien als een gemiste kans om een van de meest iconische Spider-Man schurken tot leven te brengen. Gelukkig maakte Hardy wel weer veel goed.

Ook interessant
'Star Wars: The Phantom Menace' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur
Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat een film sterk wordt ontvangen maar dat er een acteerprestatie in zit die minder goed wordt onthaald. Dit was ook het geval voor de mega-blockbuster Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, maar het gaat hier wel...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair