'Star Wars: The Phantom Menace' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur

'Star Wars: The Phantom Menace' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur

Slecht of niet, de kritiek waarmee Jake Lloyd mee te maken kreeg is werkelijk walgelijk.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat een film sterk wordt ontvangen maar dat er een acteerprestatie in zit die minder goed wordt onthaald. Dit was ook het geval voor de mega-blockbuster Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, maar het gaat hier wel om een kindsterretje.

Star Wars is en zal altijd een van de bekendste franchises blijven in de filmwereld. Het is dan ook niet zo heel vreemd, dat toen er een nieuwe trilogie werd aangekondigd in 1999 dat de verwachtingen torenhoog waren.

Verhaal
Miljoenen filmfanaten konden niet wachten op terug te keren naar 'a galaxy far, far away'. Centraal in het verhaal staat de jonge Anakin Skywalker, een slavenjongen met een groot talent voor het besturen van ruimteschepen en een verborgen kracht in de Force.

Hij wordt ontdekt door de twee geliefde Jedi, Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi. Zij geloven dat Anakin de uitverkorene is en opnieuw balans zal brengen in de Force. Deze rol werd gespeeld door de jonge Jake Lloyd, die een van de meest besproken punten werd van de film.

Kritiek
De film werd namelijk gemengd ontvangen. Hoewel het visueel en technisch een groot succes was, was er ook kritiek op het verhaal en bepaalde personages. Voornamelijk Lloyd kreeg achteraf veel kritiek te verduren.


Lloyd was echter slechts 10 jaar oud tijdens de opnames. Hoewel het voor hem een enorme kans was zo'n iconisch personage te spelen, vonden veel mensen zijn acteerwerk houterig en emotieloos.

Teleurstelling
Lloyd had de zware taak de toekomstige Darth Vader te spelen, een van de meest iconische filmschurken aller tijden. Dit bracht enorm veel druk met zich mee. Helaas was de kritiek op de jonge Lloyd zo hevig, dat het zijn leven aanzienlijk beïnvloedde. Meer daarover lees je hieronder.


Ook interessant
Gedroomde Star Wars-hoofdrol loopt uit op nachtmerrie: wat gebeurde er met Jake Lloyd?
Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over acteur Edward Furlong. Het leek erop dat het kindsterretje, bekend uit Terminator 2 en American History X, een mooie toekomst stond...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair