'Thunderbolts*' is grotendeels een vervolg op een eerdere Marvel Cinematic Universe-serie

'Thunderbolts*' is grotendeels een vervolg op een eerdere Marvel Cinematic Universe-serie

De aankomende Marvel-film 'Thunderbolts*' vervolgt het verhaal van 'The Falcon and the Winter Soldier'.

Eerder deze week kwam een eerste trailer uit voor de aankomende Marvel-film Thunderbolts*. De film komt volgend jaar in mei uit en zal een groep antihelden volgen die op missie moeten voor de overheid. De film zal grotendeels een vervolg zijn op een eerdere MCU-serie. Let op: SPOILERS!

Thunderbolts* is gebaseerd op het Marvel Comics-team Thunderbolts. Het wordt geregisseerd door Jake Schreier en is geschreven door Eric Pearson, Lee Sung Jin en Joanna Calo.

Rollen hernemen
De meeste acteurs hernemen hun rollen van eerdere MCU-projecten. Zo zullen David Harbour, Florence Pugh en Olga Kurylenko terug zijn als Alexei Shostakov alias Red Guardian, Yelena Belova en Antonia Dreykov alias Taskmaster, die we leerden kennen in Black Widow.

Andere acteurs die terugkeren zijn Hannah John-Kamen, die haar rol herneemt als Ava Starr alias Ghost van Ant-Man and the Wasp, Sebastian Stan is terug als Bucky Barnes alias de Winter Soldier, Wyatt Russell als John Walker alias U.S. Agent en Julia Louis-Dreyfus als Valentina Allegra de Fontaine.

MCU-serie als prequel
We zullen in Thunderbolts* ook kennismaken met nieuwe personages zoals Bob alias Sentry, gespeeld door Lewis Pullman, en Fontaine's assistant Mel, gespeeld door Geraldine Viswanathan.


Als je de trailer hebt gezien en weet waarin we kennismaakten met U.S. Agent en Valentina, dan weet je ook welke eerdere MCU-serie als een soort prequel zal zijn. Dat is namelijk The Falcon and the Winter Soldier, waarin we de twee titelpersonages volgden. Deze serie kwam in 2021 uit met Anthony Mackie en Stan die hun rollen als The Falcon en de Winter Soldier hernamen.

Bucky
Natuurlijk brengt de film personages terug uit andere films, zoals Ant-Man and the Wasp en Black Widow, maar er is één cruciale rivaliteit die zal voortduren in Thunderbolts*. Toen The Falcon and the Winter Soldier tot een einde kwam, kon Bucky zijn duistere verleden onder ogen zien door zijn identiteit als de Winter Soldier te onthullen aan zijn buurman, wiens zoon hij had vermoord terwijl hij onder controle van Hydra stond. Hoewel dit een bevredigende afsluiting biedt voor de hervormde huurmoordenaar, is zijn toekomst minder zeker.


Met Sam Wilson en Bucky die elk hun eigen weg inslaan, blijft Bucky's toekomst onzeker. Wilson gaat verder als Captain America en zal de hoofdrol spelen in zijn eigen film Captain America: Brave New World, maar Bucky probeert nog steeds te wennen aan een leven zonder Steve Rogers alias Captain America en zonder een duidelijk doel.

John Walker
Hoewel Bucky op momenten heroïsch was en zijn verleden werd vertroebeld door kwade invloeden, voelt hij zich niet waardig om een superheld te zijn. Helaas lijkt de verwarring en manipulatie nog steeds aan de gang, want Bucky lijkt in de aankomende film zowel voor als tegen de Thunderbolts te vechten.


In The Falcon and the Winter Soldier maakten we ook kennis met John Walker, die uiteindelijk U.S. Agent wordt. We zullen in Thunderbolts* meer te zien krijgen van hem nadat hij in The Falcon and the Winter Soldier liet zien hoe hij geleidelijk viel van zijn heroïsche positie en iets veel donkerders en gewelddadigers werd.

Valentina Allegra de Fontaine
John Walker werd aan het einde van The Falcon and the Winter Soldier benaderd door Valentina Allegra de Fontaine, die hem rekruteerde voor een speciale geheime taskforce. Thunderbolts* zal die nieuwe groep verkennen en laten zien wat er is gebeurd in de tijd tussen de serie en de film, terwijl Walker nog steeds worstelt met het verlies van zijn titel en schild.


Interessant genoeg zullen Walker en Bucky in Thunderbolts* samenwerken, nadat ze in The Falcon and the Winter Soldier aan tegenovergestelde kanten hebben gevochten. Valentina, die we leerden kennen in de serie, zal ook in deze film waarschijnlijk een grote rol hebben. Ze verscheen intussen al in een aantal andere MCU-projecten, waar haar aanwezigheid en invloed suggereren dat er iets veel groters aankomt.

Rekruteren
Net zoals Nick Fury in willekeurige MCU-films opdook tijdens de Infinity Saga om de machtigste helden van de aarde te rekruteren voor een geheimzinnig doel, lijkt Valentina op te duiken om duistere personages met buitengewone talenten te rekruteren. Naast The Falcon and the Winter Soldier verscheen ze ook in een post-creditsscène van Black Widow, waar ze Yelena lijkt te rekruteren.


Daarna duikt Valentina opnieuw op in Black Panther: Wakanda Forever, waar we eindelijk wat hints krijgen over wie ze is. Ze is benoemd tot de nieuwe directeur van de CIA en blijkt ook ooit getrouwd te zijn geweest met Everett K. Ross, de CIA-agent die voor het eerst verscheen in Captain America: Civil War.

Fase vijf
Het is duidelijk dat Valentina aanzienlijke invloed heeft, maar waarom ze enkele van de minst frisse helden van het MCU rekruteert, blijft een mysterie. Gelukkig biedt Thunderbolts* de perfecte gelegenheid om zowel haar verhaal te verduidelijken als de gebeurtenissen uit The Falcon and the Winter Soldier voort te zetten.


Het is dus aangereaden om The Falcon and the Winter Soldier te zien voordat je Thunderbolts* gaat kijken. De film komt volgend jaar in mei uit in de bioscoop en zal de laatste film zijn van Fase vijf van het MCU. In afwachting dat de film komt, kan je kijken naar de eerdere MCU-projecten die gelinkt zijn aan de film zoals Black Widow en The Falcon and the Winter Soldier, die te vinden zijn op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair