'Barbie'-regisseuse Greta Gerwig raadt je dit pareltje aan: "Een verhaal dat mij enorm raakt"

'Barbie'-regisseuse Greta Gerwig raadt je dit pareltje aan: "Een verhaal dat mij enorm raakt"

De filmmaker, eveneens actief als actrice, is een grote fan van 'La La Land' en het betoverende verhaal.

Regisseuse Greta Gerwig is een alsmaar grotere naam aan het worden in Hollywood. De filmmaakster, eveneens bekend als actrice, zit niet vaak stil. Wanneer ze eens even niet werkt, kijkt ze zelf ook graag films. Nu heeft ze weer een aanrader voor ons.

Gerwig heeft namelijk genoten van La La Land, de sterk onthaalde musical van Damien Chazelle. Dit pareltje gaat over twee jonge dromers: Mia, die ervan droomt door te breken als actrice, en Sebastian, een jazzmuzikant, die hoopt op een dag zijn eigen jazz bar te openen.

Relatie
De twee ontmoeten elkaar in Los Angeles en worden verliefd. Terwijl ze hun dromen najagen, worden ze allebei geconfronteerd met een moeilijke keuze: kiezen ze voor hun carrière of voor hun liefde voor elkaar?

La La Land werd extreem goed ontvangen door zowel filmcritici als gewone bioscoopgangers. De blockbuster is vooral bekend om zijn kleurrijke visuele stijl en de geliefde muzieknummers.

Lof
Ondanks het feit dat het om een modern en realistisch verhaal gaat, voelt La La Land ook aan als een ode aan oude Hollywood-musicals. Gerwig is zelf dan ook een grote fan van het verhaal en liet dit al eerder weten.


"Ik ben onder de indruk van hoe de film dromen en romantiek vermengt met de realiteit van het leven. Het is een verhaal dat op een mooie maar tegelijkertijd emotionele manier laat zien dat de weg naar succes vaak vol obstakels is".

Imposant
Gerwig vervolgt: "Wat mij raakt is dat het niet alleen gaat over de magie van verliefdheid, maar ook over de pijn van keuzes maken. Het is een eerbetoon aan iedereen die grote dromen heeft en bereid is om risico's te nemen om die waar te maken. Het is zowel een viering als een reflectie van het leven zelf".



Ook interessant
Angelina Jolie raadt je dit pareltje aan: "Een enorm krachtige film"
Angelina Jolie is al decennialang een bekende actrice en regisseuse. Haar passie voor films met een diepere boodschap is ook bekend. In haar ogen is...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair