Angelina Jolie raadt je dit pareltje aan: "Een enorm krachtige film"

Angelina Jolie raadt je dit pareltje aan: "Een enorm krachtige film"

De actrice/regisseuse is trots op het werk dat zij hebben geleverd met 'The Breadwinner'.

Angelina Jolie is al decennialang een bekende actrice en regisseuse. Haar passie voor films met een diepere boodschap is ook bekend. In haar ogen is de onderstaande film ook een grote aanrader die we niet mogen missen.

Het gaat hier om The Breadwinner uit 2017. Heel erg gek is het niet dat Jolie een fan is van deze animatiefilm: ze was nauw betrokken als uitvoerend producent vanwege het krachtige verhaal.

Film
The Breadwinner speelt zich af in Afghanistan, tijdens het bewind van de Taliban. Centraal in het verhaal staat het jonge meisje Parvana. Wanneer haar vader, de enige kostwinner in het gezin, ten onrechte wordt gearresteerd, moet Parvana de verantwoordelijkheid van haar familie op zich nemen.

Er is echter een probleem: aangezien vrouwen niet zonder begeleiding buiten mogen komen, besluit ze haar haar af te knippen en doet ze zich voor als een jongen. Zo kan ze wat geld verdienen en eten kopen voor haar familie.

Eer
Jolie is een grote fan van de film en liet dit weten ook: "'The Breadwinner' is meer dan alleen een animatiefilm. Het verhaal heeft mij vanaf het begin diep geraakt, want het laat zien hoe kinderen, zelfs onder moeilijkste omstandigheden, manieren vinden om te overleven en te dromen".


"Het is in mijn ogen een enorm inspirerende film, die je aanspoort om na te denken over de kracht van familie, de strijd voor gerechtigheid en de waarde van onderwijs voor meisjes wereldwijd". The Breadwinner scoort ook overal mooie cijfers, zoals een 7,7 op IMDb en zelfs een 95% op Rotten Tomatoes.

Ook interessant
Leonardo DiCaprio raadt je dit pareltje aan: "Dit is gewoon pure kunst"
Leonardo DiCaprio is al decennialang een van de beste acteurs die er rondloopt in Hollywood. De acteur wist hoge ogen te gooien in menig blockbuster, maar wanneer hij eens zelf...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair