Leonardo DiCaprio raadt je dit pareltje aan: "Dit is gewoon pure kunst"

Leonardo DiCaprio raadt je dit pareltje aan: "Dit is gewoon pure kunst"

De met een Oscar bekroonde acteur is diep onder de indruk van 'The Lighthouse'.

Leonardo DiCaprio is al decennialang een van de beste acteurs die er rondloopt in Hollywood. De acteur wist hoge ogen te gooien in menig blockbuster, maar wanneer hij eens zelf niet acteert kijkt hij zelf ook graag films. Nu heeft hij weer een aanrader voor ons.

De met een Oscar bekroonde acteur is namelijk diep onder de indruk van de psychologische horrorfilm The Lighthouse, van regisseur Robert Eggers. Hierin zijn de hoofdrollen weggelegd voor Willem Dafoe en Robert Pattinson.

Verhaal
De film draait om twee vuurtorenwachters, Thomas Wake (Dafoe) en Ephraim Winslow (Pattinson). Op een afgelegen en desolate eiland proberen de twee hun verstand te behouden, maar dat is allesbehalve makkelijk wanneer ze geconfronteerd worden met isolatie, mysterieuze visioenen en hun eigen innerlijke demonen.

De film is volledig opgenomen in zwart-wit en gepresenteerd in een vierkante beeldverhouding, iets dat ook voor de kijker een claustrofobische en intens beklemmende sfeer creëert. Dit is zowel hypnotiserend als verontrustend, maar wel iets waar DiCaprio intens van geniet.

Reactie
Zo zei de Inception-acteur al eerder: "Dit is een meesterlijke verkenning van waanzin. Willem en Robert zetten allebei uitzonderlijke prestaties neer. Het is een duistere, maar eveneens fascinerende ervaring die je tot op het bot weet te raken".


"Robert Eggers is gegaan voor een gedurfde visuele stijl, maar dit pakt fantastisch uit. Het geeft de film een bijna mythische dimensie. 'The Lighthouse' bewijst dat cinema niet alleen entertainment is, maar ook kunst". Wil je meer lezen over The Lighthouse? Dan is het onderstaande artikel ook wel een aanrader!

Ook interessant
Dé beste horrorfilm van 2019 snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet
De laatste tijd is er veel te doen over de Nosferatu remake van Robert Eggers. De regisseur wist al eerder hoge ogen te gooien met o.a. The VVitch en The Lighthouse, maar...[Lees verder]

NieuwsFilm