Samuel L. Jackson over de gaafste 'Django Unchained'-scene: "Dit was niet gepland"

Samuel L. Jackson over de gaafste 'Django Unchained'-scene: "Dit was niet gepland"

De acteur zegt dat de grote shootout van de film op het allerlaatste moment werd toegevoegd.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Samuel L. Jackson, die zich uitliet over zijn krankzinnige Marvel-contract. Vandaag laat de acteur zich uit over zijn geliefde Quentin Tarantino-film, Django Unchained, en hoe een van de beste scenes pas laat werd toegevoegd.

Django Unchained speelt zich af in de 19de eeuw in Mississippi, terwijl de slavenhandel nog volop gaande was. De twee geliefden Django en Broomhilda worden onder gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren.

Wraak
Django wordt echter bevrijd door de premiejager Dr. King Schultz. Samen vormen ze een dodelijk duo en besluiten ze op zoek te gaan naar Broomhilda en haar te redden. Zij is echter in de handen van Calvin Candie beland, een meedogenloze plantage-eigenaar.

Aan het einde van de film trakteert Tarantino ons weer op een explosief slot, zoals we gewend zijn van de geliefde regisseur. Jackson, die te zien is als de slaaf Stephen, zegt dat dit echter oorspronkelijk niet in het script stond.

Groot gevecht
Richting het einde van de film wordt Candie doodgeschoten door Dr. Schultz. Op dat moment zou Django vastgegrepen worden. Tarantino vond dit echter 'te makkelijk' en besloot een grote shootout toe te voegen.


Jackson zegt hier nu het volgende over: "Toen we dit opnamen riep Quentin in een keer: 'Nee, ik wil meer actie'. De twee weken die volgden braken we dat hele huis af. Deze gigantische shootout stond niet in het script, maar werd op het allerlaatste moment nog toegevoegd."

NieuwsFilm

meest populair