Dit is de veruit grootste mispeer van Johnny Depp

Dit is de veruit grootste mispeer van Johnny Depp

Naast vele grote en succesvolle films speelde Depp ook in een aantal blunders.

We kunnen Johnny Depp vooral van zijn rollen in films of filmreeksen als Pirates of the Caribbean, Edward Scissorhands en Fear and Loathing in Las Vegas. Dit zijn allemaal prima of minstens vermakelijke films. Maar Depp speelde ook in een aantal bijzonder matige of ronduit slechte films.

Rotten Tomatoes is vaak een mooie graadmeter voor dit soort producties, aangezien de site zowel een percentage bijhoudt van het aantal positieve recensies, evenals een percentage van het aantal positieve publieksreacties.

Dikke blunder
De grootste mispeer van Depp is dan Mortdecai uit 2015. De film van regisseur David Koepp, bekend van onder andere Stir of Echoes en Secret Window, werd bijzonder zwak ontvangen door de critici, met 12 procent als Tomatometer-score als gevolg.

Het publiek was ook niet tevreden. De Popcornmeter komt niet verder dan 31 procent en het IMDb-cijfer stokt op een 5,5 na toch nog een mooie 78 duizend stemmen. De $60 miljoen kostende komedie haalde uiteindelijk slechts $47,3 miljoen wereldwijd op.

Meer misperen
Andere zeer zwak ontvangen films met Depp zijn The Astronaut's Wife, Transcendence en The Tourist. Deze films scoren tussen de 15 en 21 procent op de Tomatometer.


De beste films van Depp vind je uiteraard ook op Rotten Tomatoes. A Nightmare on Elm Street uit 1984 scoort het hoogst op de Tomatometer, maar ook Ed Wood (92%), Edward Scissorhands (90%) en What's Eating Gilbert Grape (90%) scoren goed.

Flop
The Lone Ranger wordt nog altijd gezien als zijn grootste financiële flop. De film van Disney zou mogelijk $250 miljoen hebben gekost, maar haalde slechts zo'n $261 miljoen op aan de box office.

Daarentegen wist Depp met drie films meer dan $1 miljard op te halen. Dit zijn Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en Alice in Wonderland. Opvallend is dat deze films niet hee goed zijn ontvangen door de critici en het publiek.

NieuwsFilm

meest populair