LEGO komt met immense 'Star Wars'-set met bijna 4.000 stenen

LEGO komt met immense 'Star Wars'-set met bijna 4.000 stenen

De set Jabba's Sail Barge heeft ook nog eens elf Star Wars-minifiguren.

Er zijn al heel wat grote LEGO-sets van Star Wars verschenen. Denk maar aan 75192 Millennium Falcon met 7.541 stenen, 75313 BIJ-AT met 6.785 stenen en 75331 De Razor Crest met een enorme 6.187 bouwstenen. Nu komt daar de set Jabba's Sail Barge bij.

Set 75397 Jabba's Sail Barge bestaat uit maar liefst 3.942 stenen en het mag duidelijk zijn dat het gaat om een schip van Jabba the Hutt. Het schip, onderdeel van de Ultimate Collector Series, is te zien in de film Star Wars: Return of the Jedi.

Enorm gevaarte
Het uiteindelijke schip is maar liefst 77 centimeter lang, dus je moet wel een flinke plek reserveren in of op een kast. Het schip is uiteraard in delen opgebouwd, zoals de cockpit, de gevangeniscel, de wapenkamer en de entertainmentruimte met Jabba's bed.

Er worden elf minifiguren meegeleverd van de personages Bib Fortuna, prinses Leia, C-3PO, Max Rebo, Kithaba, Vizam, Wooof, een Gamorrean Guard, Jabba de Hutt, Salacious Crumb en R2-D2 met een bartafel.

Combineren
Deze set sluit prachtig aan op de set 75396 Desert Skiff & Sarlacc Pit. Wil je meer details lezen over de set? Op de website van LEGO vind je deze. Schrik overigens niet. Je betaalt maar liefst 500 euro voor de set. Duidelijk eentje voor de liefhebbers.


Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.

NieuwsFilm

meest populair