Hoe is het eigenlijk met de bloedmooie Rosie Huntington-Whiteley uit 'Transformers' en 'Mad Max'?

Hoe is het eigenlijk met de bloedmooie Rosie Huntington-Whiteley uit 'Transformers' en 'Mad Max'?

Rosie Huntington-Whiteley is sindsdien moeder geworden van twee kinderen en heeft een eigen beautymerk.

Rosie Huntington-Whiteley is vooral model, maar speelde daarnaast ook in twee blockbusters: Transformers: Dark of the Moon en Mad Max: Fury Road. Dit zullen uiteindelijk de enige twee films zijn waarin ze speelde. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met haar?

Voordat ze ging acteren, begon Huntington-Whiteley haar carrière als model. Als 15-jarige scholier deed ze werkervaring op bij het modellenbureau Profile in Londen. Na haar schooltijd in de zomer van 2003, op 16-jarige leeftijd, kreeg ze een contract en haar eerste fotoshoot was voor een Levi's-jeanscommercial.

Doorbraak als model
Haar doorbraak als model kwam in januari 2004, toen ze naar New York reisde voor een fotoshoot met Teen Vogue. Later maakte ze haar catwalkdebuut samen met Naomi Campbell in New York in de lente van 2004 en werd ze vervolgens gefotografeerd door Bruce Weber voor Abercrombie & Fitch.

Begin 2006 tekende ze een contract bij het Amerikaanse lingeriemerk Victoria's Secret, waar ze haar debuut maakte tijdens de modeshow van het merk in Los Angeles. Huntington-Whiteley bleef onbekend buiten de modewereld tot 2008, toen ze door creatief directeur Christopher Bailey werd gecast om Agyness Deyn te vervangen voor Burberry's herfst/wintercampagne, samen met acteur Sam Riley.

Victoria's Secret Angel
In november 2008 verscheen ze op haar eerste cover van de Britse Vogue, naast Eden Clark en Jourdan Dunn, in een special die Britse modellen vierde. Het jaar daarop werd Huntington-Whiteley het gezicht van Karen Millen's lente/zomercampagne 2009. Ze speelde ook in een korte film voor het lingeriemerk Agent Provocateur, waarin ze een vrouw vertolkte van wie de vriend Valentijnsdag vergeet.


In februari 2010 werd Huntington-Whiteley officieel een Victoria's Secret Angel en nam ze deel aan de jaarlijkse Victoria's Secret Fashion Show in New York City. Het jaar daarop bevestigde ze dat ze niet mee zou lopen in de show, en ze heeft later aangegeven dat ze Victoria's Secret verliet om andere kansen na te streven, omdat ze zich "bewust was van de korte houdbaarheidsdatum van een model."

Acteren
Na haar modellenwerk maakte Huntington-Whiteley even de overstap naar acteren. Nadat ze een rol had in een korte film in 2010 speelde ze in 2011 voor het eerst in een grote film. Toen was ze te zien als Carly Spencer in Transformers: Dark of the Moon, het derde deel in de Transformers-filmreeks. De film werd geregisseerd door Michael Bay, met wie ze eerder al had samengewerkt aan een Victoria's Secret-commercial.


Daarna duurde het tot 2015 voordat ze opnieuw te zien was in een film. Huntington-Whiteley speelde toen in Mad Max: Fury Road de rol van The Splendid Angharad, een van de vijf vrouwen van de krijgsheer Immortan Joe. Om haar zwangere personage te spelen, droeg ze tijdens de filmopnames een prothetische buik.

Ambassadeur
Voordat ze in Mad Max: Fury Road speelde, was ze in 2013 te zien in de kerstcampagne van Marks & Spencer samen met Helena Bonham Carter en David Gandy. Ze werd ook aangekondigd als het gezicht van het Australische cosmeticamerk ModelCo.


In 2014 werd Huntington-Whiteley ambassadeur voor PAIGE voor hun lente-reclamecampagne uit 2015. In februari 2017 lanceerde PAIGE hun eerste ontwerpcollaboratie met Huntington-Whiteley: een capsulecollectie van 17 stukken voor de lente, genaamd Rosie HW x PAIGE. Dit werd gevolgd door een herfstcollectie met 20 stukken.

About Face
Sindsdien heeft Huntington-Whiteley niet meer in films geacteerd. Ze was enkel nog te zien in de realityserie About Face uit 2020 waarin ze in gesprek ging met de grootste beauty-iconen van vandaag, waaronder Kylie Jenner en Huda Kattan, om hun verhalen en inspiratiebronnen te horen en te ontdekken wat er nodig is om een beauty-imperium op te bouwen.


Daarnaast is Huntington-Whiteley moeder van twee kinderen. Ze is sinds 2010 samen met acteur Jason Statham, die ze had ontmoet op een feestje in Londen. Ze hebben samen twee kinderen: zoon Jack Oscar, geboren in 2017, en dochter Isabella James, geboren in 2022.

Rose Inc.
Kort na de geboorte van haar eerste kind lanceerde Huntington-Whiteley haar website Rose Inc. De site begon als een beautypublicatie die samenwerkte met haar Instagram- en YouTube-accounts. In augustus 2021 breidde het merk uit en begon het zijn eigen make-up en huidverzorging te verkopen.






Huntington-Whiteley is nu dus niet meer aan het acteren, maar houdt ze zich wel bezig met andere projecten, waaronder Rose Inc. Transformers: Dark of the Moon en Mad Max: Fury Road blijven de twee enige films waarin ze speelde. Of ze nog plannen heeft om terug te keren naar het acteren is niet bekend.

Kijken?
Wil je Huntington-Whiteley zien in Transformers: Dark of the Moon en Mad Max: Fury Road? Je kan de Transformers-film huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video. Mad Max: Fury Road kan je bekijken op HBO Max en kan je ook huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair