Ophef rondom Timothée Chalamets doorbrakrol vanwege choquerend leeftijdsverschil

Ophef rondom Timothée Chalamets doorbrakrol vanwege choquerend leeftijdsverschil

'Call Me by Your Name' gaat uiteindelijk over een zomerliefde tussen een man en een jongen.

Timothée Chalamet is pas 28 jaar oud, maar nu al niet meer de filmwereld uit te denken. De acteur heeft al in de nodige blockbusters gespeeld, maar zijn echte grote doorbrakrol zette hij neer in Call Me by Your Name. Hoewel de film sterk werd onthaald, was er ook wel wat kritiek.

Call Me by Your Name werd gemaakt door regisseur Luca Guadagnino en is gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman. Centraal staat de 17-jarige Elio (Chalamet), die een zomerse romance beleeft met de 24-jarige Oliver (Armie Hammer).

Relatie
Oliver is een Amerikaanse student, die bij Elio's familie verblijft om daar Elio's vader bij zijn academische werk te helpen. Hoewel de twee in begin afstandelijk lijken, volgt de film hun relatie die opbloeit naarmate de zomer vordert.

Ondanks het feit dat hun liefde behoorlijk intens wordt, is het een liefde die wel ook geheim moet blijven, niet alleen vanwege het tijdperk, maar ook vanwege hun leeftijdsverschil. Hier was dan ook wel wat kritiek op.

Meningen
Hoewel de meeste kijkers de film prachtig vonden, was niet iedereen te spreken over de relatie tussen de twee. Zo waren er filmcritici die zorgen uitten over het leeftijdsverschil tussen Elio en Oliver en zich afvroegen of dit ethisch verantwoord was.


Toch waren er ook veel die de film juist zagen als een gevoelige en realistische weergave van een jonge, ontwakende liefde. In Italië, waar de film zich afspeelt, is de leeftijd van instemming 14, wat de relatie wettelijk gezien legaal maakt in Italië. Toch werd het onderwerp breed besproken, voornamelijk in de Verenigde Staten.

Ontvangst
Hoewel dit dus niet bij iedereen door de beugel kon, scoorde de film wel onwijs goede cijfers, zoals een 94% op Rotten Tomatoes.


In het algemeen wordt Call Me by Your Name gezien als een artistiek meesterwerk; toch blijft het leeftijdsverschil tussen de hoofdpersonages voor sommige kijkers een discussiepunt.

Ook interessant
Ophef rondom Kate Winslets beste rol vanwege gigantisch leeftijdsverschil
Kate Winslet is al decennialang een grote naam in Hollywood. De actrice wist dan ook al in diverse blockbusters hoge ogen te gooien, maar The Reader wordt vaak...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair