Marvel-ster als Donald Trump: op deze dag zie je 'The Apprentice' in de bioscoop

Marvel-ster als Donald Trump: op deze dag zie je 'The Apprentice' in de bioscoop

Een film over een van de meest polariserende figuren uit de Amerikaanse geschiedenis.

The Apprentice, een biografische film over het leven van Donald Trump, valt op 24 oktober te bewonderen in de Nederlandse filmzalen. Iemand die alvast geen goede woorden heeft voor de film is Trump zelf. De advocaten van de controversiële ex-president dreigen zelfs met juridische stappen.

The Apprentice verschijnt in de Verenigde Staten al op 11 oktober, een paar weken voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en die timing is natuurlijk niet toevallig. Voor Trump is de film daarom niets minder dan verkiezingspropaganda uit het Democratische Hollywood.

Bekende namen
De rol van Donald Trump wordt vertolkt door Sebastian Stan, die bekend is van zijn rol als Winter Soldier in de Marvel-films. De film draait grotendeels om zijn relatie met Roy Cohn, Trumps mentor en een sluwe en brutale advocaat. Jeremy Strong, bekend van de HBO-serie Succession, neemt de rol van Cohn op zich.

De film is geregisseerd door de Deens-Iraanse Ali Abbasi, die eerder de seizoensfinale van The Last of Us mocht inblikken. Abbasi staat bekend als een geëngageerd filmmaker en zijn vorige film Holy Spider vertelt het waargebeurde verhaal van een seriemoordenaar die verschillende prostituees vermoordde in Iran.

Controverse
The Apprentice veroorzaakt heel wat opschudding door een scène waarin Trump zijn voormalig echtgenoot Ivana Trump verkracht, iets waar ze zelf over heeft geschreven. Donald Trump ontkent en zegt dat de gebeurtenissen in de film volkomen fictief zijn.


Steven Cheung, de woordvoerder van Trump, zei het volgende over de film: "We zullen een rechtszaak aanspannen om de overduidelijk valse beweringen van deze nep filmmakers aan te pakken."

Distributieproblemen
De film raakte na zijn première in Cannes niet verkocht aan distributeurs. Ze wilden hun vingers liever niet branden aan dit polariserende project en vreesden voor een rechtszaak uit de hoek van Trumps team.

Om de release te kunnen bekostigen, hebben de filmmakers een Kickstarter-campagne op poten gezet. Daar heeft de film al meer dan 300.000 euro weten in te zamelen via ongeveer 5000 donateurs.

NieuwsFilm

meest populair