'Wolf Man' wordt door Leigh Whannell omschreven als een "nauwe verwant" van zijn 'The Invisible Man'

'Wolf Man' wordt door Leigh Whannell omschreven als een "nauwe verwant" van zijn 'The Invisible Man'

Whannell beschrijft zijn versie van 'Wolf Man' als allesbehalve retro en nostalgisch

In een interview met Empire legde Wolf Man-regisseur Leigh Whannell uit hoe zijn nieuwste klassieke Universal Monster-film tot stand kwam na het regisseren van The Invisible Man.

Net als The Invisible Man zal de Wolfman-reboot een nieuwe benadering van het iconische materiaal zijn, waarin nieuwe elementen te zien zijn.

Niet nostalgisch of retro
"Ik zie het als een aanvulling op 'The Invisible Man'. Ik wilde niet dat deze film op welke wijze dan ook een nostalgische of retro 'Wolf Man'-film zou zijn," vertelde Whannel.

Hij vertelde dat hij alles wat gedaan was op schreef in zijn notitiebloek en zei "'Oké, dit is de lijst met wat je niet moet doen.'"

Niet eerder gezien
"Ik hoop dat je naar binnen gaat en wanneer de lichten weer aangaan zegt: 'Oh wauw, ik heb die weerwolffilm nog niet eerder gezien,'" aldus de regisseur.



De nieuwe Wolf Man volgt Blake (Christopher Abbott), een man die zijn afgelegen ouderlijk huis in het landelijke Oregon erft nadat zijn eigen vader verdwijnt en vermoedelijk dood is.

Aangevallen middenin de nacht
In een poging om zijn huwelijk met Charlotte (Julia Garner) te redden, overtuigt Blake zijn vrouw om het landgoed te bezoeken om even weg te zijn van de stad.




Met hun jonge dochter, Ginger (Matilda Firth), nadert het gezin in het holst van de nacht de woning en wordt aangevallen door een "dier".

Eigenaardig gedrag
Ze barricaderen zichzelf en hopen snel weer veilig te zijn voor het wezen, maar binnenshuis begint Blake zich eigenaardig te gedragen.

Wolf Man is vanaf 16 januari 2025 te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair