'Lord of the Rings'-film 'The War of the Rohirrim' krijgt een hele gave poster

'Lord of the Rings'-film 'The War of the Rohirrim' krijgt een hele gave poster

We zullen nog enkele maanden moeten wachten voordat we terug kunnen keren naar Tolkiens Middle Earth.

Het is alweer een hele tijd geleden dat we werden getrakteerd op een Lord of the Rings-film, maar later dit jaar keren we eindelijk terug naar Midden-aarde. Dan verschijnt namelijk The War of the Rohirrim. Nu worden we getrakteerd op een nieuwe poster.

Hoewel deze animatiefilm vele jaren later uitkomt dan de weergaloze Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson, gaat het hier wel om een prequel. De anime zal namelijk het verhaal van Helm Hammerhand laten zien, misschien wel de bekendste koning aller tijden van Rohan.

Verhaal
The War of the Rohirrim speelt zich bijna 200 jaar voor de films van Jackson af. Centraal staat het het gevecht van Helm Hammerhand tegen het leger van de Dunlendings. Het bekende bolwerk Helm's Deep werd na de oorlog dan ook naar de koning vernoemd.

Alhoewel Jackson wel bij het project betrokken is, nam Kenji Kamiyama, o.a. bekend van Blade Runner: Black Lotus, de regie deze keer voor zijn rekening. Grappig genoeg werd de anime oorspronkelijk alleen gemaakt om de rechten op de wereldberoemde boeken van J.R.R. Tolkien niet te verliezen.

Poster
Deze blockbuster staat nu hoog op het 'te kijken'-lijstje van menig filmfanaat. Vorige maand kwam de eerste trailer voorbij. Deze keer gaat het om de onderstaande poster. The War of the Rohirrim moet vanaf 12 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

First official poster for Lord of the Rings War of the Rohirrim
byu/SmilingFriendsHQ inlordoftherings


NieuwsFilm

meest populair